Gastro_Gost_-_Elma_-_Fit_by_Elma-63490

Gastro gost - pečeni losos nam je pripremila fitness instruktorica Elma Rekić

Objavio: Marin Aničić

Današnja gastro gošća je Elma Rekić, vlasnica fitness studia Fit by Elma i modnog brenda Kalimybrand.

Razgovarala: Sanja Lujić Pirc

Elma Rekić, nam je ispričala ponešto o svojoj fitness karijeri i životnom putu koji ju je naveo da promijeni svoju profesiju. Kako je ishrana temelj zdravog života čuli smo i koji su njeni principi na polju prehrane i pripremanja hrane.

Po struci si kozmetičarka, ali koliko se već dugo baviš fitnessom?

Da, kozmetičarka sam po zanimanju, ali se nisam zadržala u toj branši. Nakon rođenja drugog sina i želje za povratkom u formu, počinjem razmišljati u smjeru edukacije za trenera. No, nisam baš sama došla do te ideje, već su me treneri kod kojih sam trenirala usmjerili k tome. Često su me pitali ako bi ih mogla zamijeniti kad su imali neke obaveze jer sam "iskakala" od grupe i bila redovno na svim treninzima. Dakle, 2013. godine rodila sam drugog sina i nakon 6 mjeseci odlučila se vratiti u pogon, ali s idejom da spojim svoje prvo zanimanje (kozmetičar) i trening te predložila video program mršavljenja gdje je bila kombinacija treninga, termo deke i masaže. Vlasnik tog fitnessa je odmah prihvatio moj prijedlog i od tada kreće moj put u tom smjeru.

I tada, kao trenerica, završavaš brojne edukacije?

Tada krećem educirati se na više segmenata i prva od svih je Kineziološki studio Body tehnike koji je specijaliziran na svim razinama, rad s rekreativcima, trudnicama, djecom, rehabilitacije itd.. no moju strast je ipak preuzeo tacfit program i rad sa clubbellima po čemu sam se izdvojila od ostalih trenera u Hrvatskoj u to vrijeme. Edukacije sam pohađala u Milanu i polagala za trenera tacfita, flowfita i clubbella da bi na kraju okrunila sve skupa titulom TEAM LIDERA TACFITA i kao takva postala prvi hrvatski tacfit instruktor i edukator.

Koliko je važna prehrana u cijeloj fit priči? Paziš li što jedeš, odnosno kako se hraniš?

Prehrana u ovoj cijeloj priči je jako bitna, jer bez prilagođene prehrane (za određeni cilj) nema ni rezultata!
Moram priznati da sam ja imala svakakve faze prehrane i čim ne pazim se udebljam i ne mogu trenirati na onom nivou na koji sam naučila, tako da PAZITE NA PREHRANU!!!
Svakako u svoju prehranu ubacujem dosta proteina (više iz namirnica, manje iz napitaka) ali i dosta povrća, voća i određenih žitarica.

Uz dva posla, koliko imaš vremena za kuhanje svojim dečkima?

Da, uz fitness studio imam i svoj brand sportske odjeće, ali ne zapostavljam kuhanje ni zbog sebe ni zbog svoje djece. Da bi to sve stigla bitna je organizacija i želja koju imam da jedemo kuhano, raznoliko i zdravo. Ponekad izađemo iz okvira i počastimo se nekakvom fast food prehranom, ali to je rijetko.

Izbjegavaš li slastice?

Slatko volim kao i drugi pa se ponekad počastim proteinskim pudingom, palačinkama, sladoledom ili čokoladom no umjerena sam u tome, bar se trudim biti.

Gastro_Gost_-_Elma_-_Fit_by_Elma-1

Koji ćeš recept podijeliti s nama i zašto si odabrala baš taj?

Rijetko pripremam komplicirane obroke tako da su na mom meniju često tortilje u svakakvim kombinacijama (s jajima, svježi sir i tuna, namaz od avokada, piletina u tortilji....), ali moram priznati da jako volim losos i često ga pripremam tako da ću vam predložiti da si taj obrok ubacite jedanput tjedno u meni.

Najčešće kupim file lososa i premažem ga maslinovim uljem, krupnom soli i paprom te stavim na masni papir na 200 stupnjeva u pećnicu cca 10 min (nemojte ga presušiti jer mora ostati sočan).
Kao prilog ispečem tikvice ili skuham brokulu i napravim salatu od rukole. Ovo na fotki je blagdanska verzija, pa je na rukoli francuska salata.
Losos možete na kraju preliti limunovim sokom, peršinom i češnjakom...DOBAR TEK !

Ukoliko želite pogledati tko je još bio naš gastro gost te dobiti ideju za još neki poseban ručak opgledajte:

GASTRO GOST - LASAGNE S PISTACIOM AFRODITE SPINE

NAJNOVIJE

DRUŠTVENE MREŽE

Lanterna © Torpedo.media Izrada internet stranica @ More idea