Mlađe juniorke pokorile konkurenciju

Mlađe juniorke pokorile konkurenciju

Foto:www.primorje-sinkro.hr

Zlatne mlađe juniorke će nastupiti i na tradicionalnom međunarodnom 18. Primorje synchro cupu koji će se održati od 21. do 24. lipnja ove godine.

Zagreb – Mlađe juniorke kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris postale su apsolutne državne prvakinje koje su se na svoj bazen na Kantridi vratile s četiri zlata i jednom broncom.

– Ove sezone dominiramo hrvatskim sinkro plivanjem i ovo je već drugo državno prvenstvo na kojem Primorjašice osvajaju sva zlatna odličja. Medalje se osvajaju izuzetno nadmoćno nad konkurencijom uz velike bodovne razlike po disciplinama (u disciplini tim s gotovo 9 bodova prednosti).
U prvoj ekipi nastupile su Ivona Stojšić, Ivana Radetić, Marija Glavačević, Andrea Kosanović, Tia Elena Fućak, Lucija Bandera Urlich, Ana Kus, Ana Čop, Petra Premuš i Enea Šebelja koje su osvojile zlato u disciplinama solo, duo i tim. Za disciplinu kombinirane rutine osvajačicama zlata su se pridružile Eni Gudelj i Ema Ećimović kao rezerve. Za drugu ekipu nastupile su Lana Stupar, Lana Turković, Morena Vuletić, Chiara Šargač, Patricia Predovan, Sara Spoja Milat, Nikka Kertelj, Maja Mrakovčić, Magdalena Mihajić i Sara Ćirkić. Glavna trenerica mlađe juniorske ekipe je Valeria Petrachina, a trenerica druge ekipe je Jelena Garabiljević. U disciplini solo prvakinja države postala je Ivona Stojšić dok je Enea Šebelja osvojila peto, a Lucija Bandera Urlich šesto mjesto. Najuspješnija disciplina za Primorjašice bila je duet u kojoj su Ivona Stojšić i Ivana Radetić osvojile zlato, dok su broncu osvojile Marija Glavačević i Tia Elena Fućak. Sa sve četiri osvojene zlatne medalje Ivona Stojšić je najuspješnija mlađa juniorka Republike Hrvatske ove sezone. Odlična je ovo najava seniorskog prvenstva kojeg smo domaćini 19. svibnja i na kojem očekujemo još jedan odličan rezultat s obzirom na to da su riječke seniorke već godinama u vrhu hrvatskog sinkro plivanja i okosnica su reprezentacije, stoji u objavi na službenim stranicama kluba.

Vrhovni sudac Prvenstva bila je Marina Marinović Rajković iz Zagreba, uz sudjelovanje sudaca iz Zagreba, Rijeke i Splita. Zlatne mlađe juniorke će nastupiti i na tradicionalnom međunarodnom 18. Primorje synchro cupu koji će se održati od 21. do 24. lipnja ove godine.