Na graničnom prijelazu Pasjak uhićen 46-godišnjak tražen zbog gospodarskog kriminala

Na graničnom prijelazu Pasjak uhićen 46-godišnjak tražen zbog gospodarskog kriminala

Ilustracija

Sveukupna materijalna šteta nastala počinjenjem više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta cijeni se na oko 3,2 milijuna kuna

Rijeka – Na graničnom prijelazu Pasjak, na ulasku u Republiku Hrvatsku u subotu, 1. kolovoza djelatnici granične policije zatekli su 46-godišnjeg hrvatskog državljanina za kojim je bila raspisana potraga zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Naime, kriminalističkim istraživanjem kojeg su proveli policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske o kojem smo pisali prije dva tjedna, utvrđena je sumnja da spomenuti 46-godišnjak kao odgovorna osoba dviju tvrtki s područja Primorsko-goranske županije u vremenu od 2016. i 2017. godine počinio kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaja poreza ili carine, prouzročenje stečaja, povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje.

Počinjenjem navedenih kaznenih djela oštetio je Državni proračun Republike Hrvatske i dvije tvrtke s područja Primorsko-goranske županije, a sveukupna materijalna šteta cijeni se na oko 3,2 milijuna kuna.

Nakon pronalaska po potrazi 46-godišnjak je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku. Istom je određen istražni zatvor.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!