Novi termin Festivala slobode u Rijeci je 10. listopada

Inicijativa „Prava i slobode“ podupire sve građane koji se organizirano ili samostalno zalažu za zaštitu svojih zakonskih prava i sloboda.

Rijeka – Novi termin Festivala slobode Rijeka je 10. listopada 2020. Svim srcem se nadamo vašem povjerenju i vašoj daljnjoj podršci, najavili su iz ove inicijative.

Inicijativa „Prava i slobode“ podupire sve građane koji se organizirano ili samostalno zalažu za zaštitu svojih zakonskih prava i sloboda, te je stava da je dužnost svakoga ponaosob štititi prava i slobode zajamčene zakonima i Ustavom, ali i ona temeljena na načelima etike koja mora biti uporište svim donesenim odlukama i zakonima. Na žalost, svjedočimo da je u povijesti ljudske vrste etika kao temelj često izostajala, te izostaje i danas.

– Uvidom u širi kontekst aktualnih događanja u našoj zemlji kao odjekom na posljedice nametnutih mjera i njihova utjecaja na život građana tijekom koronakrize, te u vezi s tim druga najavljena događanja za koja se nadamo da će odjekivati miroljubivim tonom te pozivati na mir i dostojanstvo, odlučili smo odgoditi prethodno najavljeni termin Festivala slobode u Rijeci, kako na njih ne bismo utjecali, pojasnili su iz inicijative.

Građanska inicijativa Prava i slobode već je na Trgu bana Jelačića organizira takozvani ‘Festival slobode’. Radi se zapravo o prosvjedu kojim se organizatori i sudionici, u vrijeme pandemije i mjera, bore protiv “ograničenja slobode kretanja i druženja, nametanja fizičke distance i uskraćivanje fizičkog kontakta“.

Festival slobode u Zagrebu izazvao je mnoštvo kritika javnosti, medija i struke koja se ne slaže s porukama koje su na njemu odaslane. No, posebne su reakcije uslijedile na dolazak vozila Hitne pomoći. Naime, u jednom su trenutku okupljeni građani počeli vikati prema liječničkom timu, poletjela je i čaša, a činilo se kako svi nastoje spriječiti dolazak vozila do osobe kojoj je bila potrebna medicinska skrb.

Jedan od poznatijih sudionika ovog događaja bio je i pjevač Tony Cetinski.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!