19. ocjenjivački susret vinara Kastavštine „Belica 2024.“ na novoj lokaciji

Autor: Marina Pauletić 28.02.2024

18_susret_vinara_kastavstine_belica_2023__49_ Foto: arhiva

Svečano otvorenje održat će se u 13 sati.

Kastav - Kastav, poznati „grad na brege“ je odavno pozicioniran kao odlična eno i gastro destinacija, a kastavski vinari se sve više mogu podičiti svojim vinima koja osvajaju brojne nagrade na domaćim i međunarodnim vinskim festivalima. Rezultiralo je to i razvijanjem autohtonih sorti, a Belica je postala itekakav brend.

18_susret_vinara_kastavstine_belica_2023__3_-46821 Foto: arhiva

Upravo, kako bi predstavili svoja vina, vinari se tradicionalno okupljaju na „mići Vazanj“ pa će se tako 7. travnja održati 19. ocjenjivački susret vinara Kastavštine „Belica 2024.“, a ono što je znakovito jest podatak da će se manifestacija po prvi put održati u kastavskom Boćarskom domu Slavko Stanić i to od 13 do 19 sati. U organizaciji Udruge prijatel ruž, grozja i vina „Belica“ te pod pokroviteljstvom Grada Kastva i Turističke zajednice Grada Kastva još će se jednom okupiti brojni vinari koji će predstaviti svoja vina, ali se i natjecati za priznanja najboljima. O nagradama će odlučivati stručna komisija koju predvodi predsjednik ocjenjivača dr. Kristijan Damijanić, zajedno s članovima komisije ing. Ninom Jurinja - Brajko i ing. Miljenkom Bošnjakom. Vinari se natječu u šest kategorija od čega i u kategoriji autohtone sorte Belice.

Svečano otvorenje održat će se u 13 sati, a odmah potom i dodjela nagrada najboljima, ulaz je za sve besplatan, kupnjom čaše u vrećici svi će moći degustirati vina, a da posjetitelji ne budu gladni pobrinuli su se organizatori koji pripremaju i odlične gastro zalogaje.

Itekako je puno razloga zašto biti 7. travnja u Kastvu, vidimo se – poručuju organizatori.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...