Ana Trošelj: Za pojednostavljenje prava Unije, jačanje odgovornosti prema okolišu, zaštitu ljudskih prava i sloboda

Autor: Marina Pauletić 24.05.2024

eu_krk_pgs_

„Fair play lista 9“ za Europarlament održala konferenciju za novinare u Krku.

Krk - U Gradu Krku održana je danas konferencija za novinare liste nazvane „Fair play lista 9“ sastavljene od liberalno-centrističke koalicije stranaka što je za predstojeće europske izbore predvodi IDS-ov Valter Flego. Domaćin konferencije, predsjednik PGS-a i gradonačelnik Krka Darijo Vasilić uvodno je istaknuo da je na ovim izborima, kao i inače, „važno prepoznati pojedince koji svojim radom donose najviše našoj regiji, ali i lokalnoj zajednici u kojoj živimo. Europski parlament itekako ima izravnog utjecaja na kvalitetu naših života, a to Valter Flego i dokazuje. Svojim je ustrajnim radom u Briselu dokazao da jedan zastupnik može osigurati velike europske novce za konkretne projekte“, rekao je Vasilić

PGS-ova kandidatkinja eurozastupnicu i potpredsjednica stranke Ana Trošelj naglasila je da je, iako je još na fakultetu imala kolegij Europsko pravo, tek posljednjih godina, pa zahvaljujući i kolegi Flegi, shvatila suštinu funkcioniranja Europskog parlamenta.
- U Europskom je parlamentu puno veća uloga odbora nego što je to u našem nacionalnom ili lokalnim parlamentima, pa tako i u Gradskom vijeću Rijeke kojemu sam na čelu. Malo je u Europarlamentu mjesta za političare "opće prakse", već se zastupnici kroz rad u odborima fokusiraju na točno određena pitanja. Tako je Valter najviše prepoznat po svom djelovanju kroz Odbor za promet i turizam, istaknula je Trošelj te dodala:

- Ja sam po struci pravnica, radim kao odvjetnica i stoga bih u EU parlamentu odabrala biti članicom Odbora za pravna pitanja ili Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove. Voljela bih se zalagati za pojednostavljenje prava Unije, ali i za jačanje odgovornosti prema okolišu, što i jest u nadležnosti Odbora za pravna pitanja. Jednako tako, meni je kao odvjetnici izrazito bliska i važna zaštita prava građana, ljudskih prava i temeljnih sloboda i sigurna sam da u tom području mogu puno dati. Borit ću se protiv svih oblika diskriminacije i zalagati za daljnji razvoj slobode, sigurnosti i pravde. Upravo zato mi je čast biti kandidat na ovoj liberalnoj, uključivoj i fair play listi, koju predvodi Valter, zaključila je Ana Trošelj, a nositelj liste Valter Flego istaknuo da je Fair play lista 9 izbor za sve koji žele argumentiranu, realnu i pristojnu politiku, a ne svađe i uvrede.

- Želim kao i do sad biti glas Kvarnera, Liburnije i Istre u Briselu i nastaviti tamo gdje sam stao. Svakoga mogu pogledati u oči, svakome reći što sam pet godina radio. Obećavam da će tako biti i narednih pet godina. Želim dovršiti posao prometnih koridora na način da sudjelujem u kreiranju novog EU proračuna, kako bismo opet imali dovoljno europskih novaca na raspolaganju, između ostaloga je na konferenciji rekao Flego.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...