Bogat program u najavi ovogodišnje Jelenine u Kastvu

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 15.05.2022

grad_kastav-35604

Program proslave trajat će od 18. do 22. svibnja.

Program_Jelenina

Kastav - Idućeg tjedna slavimo Jeleninu, blagdan zaštitnice Kastva sv. Jelene. Napokon, nakon dvije godine, pripremljen je program proslave koji traje od 18. do 22. svibnja.

Jeleninu otvara izložba Saše Jantoleka „Šetnja Kastvom“ u crkvi Sv. Trojice u srijedu, 18. svibnja u 19 sati. Četvrtak je rezerviran za zdravlje i predavanje prof. Sandre Kolonić „Okreni na zeleno, okreni na zdravlje“. Predavanje uz degustacijsku radionicu održat će se u Gradskoj vijećnici s početkom u 18 sati.
U petak, 20. svibnja, od 18 do 19,30 u dvorištu Kuće belice održava se kreativna radionica za djecu „Čarobna pričaonica i malo pripovjedačko kazalište“, a od 20 sati u Gradskoj loži koncert će održati Trio Acoustic band.

U subotu će se održati „Šetnja po zvončarskeh puteh“ od Viškova do Kastva i natrag. Okupljanje je na parkiralištu Milihovu u Viškovu, a planiran je i posjet Kući belice uz degustaciju. Iste večeri planiran je koncert Zorana Majstorovića & Atma mundi ensamble u Gradskoj loži.

Na sam blagdan, u nedjelju 22. svibnja, služit će se misa u crkvi Sv. Jelene Križarice u 11 sati. Misu će predvoditi pater Mirko Nikolić, superior samostana u Opatiji.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...