[FOTO] Bela nedeja 2022. - Koktelsi i Infinity band rasplesali Kastav, predsjednik Milanović uveličao 'Pozdrav Beloj nedeji'

Autor: Nikola Cvjetović 02.10.2022

Bela nedeja 2022. - Koktelsi i Infinity band rasplesali Kastav, predsjednik Milanović uveličao 'Pozdrav Beloj nedeji'

- Ja samo mogu reći – čuvajte Kastav, čuvajte njegove dobre i lijepe običaje, radujte se i ostanite takvi kakvi jeste, završio je prigodni govor predsjednik Milanović.

predsjednik Zoran Milanović Bela nedeja

Kastav - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas na središnjoj svečanosti manifestacije „Bela nedeja“ u Gradu Kastvu, kojoj je ujedno i pokrovitelj, a glazbeni program po užance uveličao je nastup Glazbenog društva Spinčići.

pozdrav_beloj_nedeji_zoran_milanovic_2022__1_

Predsjednik Milanović obratio se kratko Kastavkama i Kastavcima uz poruku kako često dolazi na ovu manifestaciju jer mu je tu lijepo. „Nema neki poseban drugi razlog. Kada malo bolje upoznaš Hrvatsku onda shvatiš da naše hrvatske pučke fešte možeš podijeliti u par kategorija, a najbrojnije fešte u našem narodu – i na sjeveru i na dobrom dijelu juga – su one fešte gdje se ljudi raduju, okupljaju radi susreta i kontakta i gdje se u jednoj čaši drži vino, teško da druga može biti na okidaču. Ovo je jedna od tih fešti. Meni, uz nekoliko drugih u sjevernoj Hrvatskoj, najdraža i zato ovdje dolazim“, pojasnio je predsjednik Milanović.

koktelsi infinity band bela nedeja kastavPodsjetimo, na dvije pozornice, na Fortici i Lokvini, razmjenjuju se brojni bendovi, a uz njih tu su i ulični svirači i zabavljači. Program su sinoć do usijanja doveli Infinity Band i Koktelsi, večeras nastupaju Supercover Band i D Beni band, dok je ponedjeljak rezerviran za Grooverse i Maura Staraja.

„Radujem se napretku, napretku turizma i ponude, vašeg vinarstva. Ovom hrvatskom gradiću, ‘sokolovom gnijezdu’, gradu hrvatske prve čitaonice, hrvatskog identiteta, pismenosti, koje je ovdje itekako trebalo obraniti, znamo od koga, ja samo mogu reći – čuvajte Kastav, čuvajte njegove dobre i lijepe običaje, radujte se i ostanite takvi kakvi jeste“, završio je prigodni govor predsjednik Milanović.

Kastavski gradonačelnik Matej Mostarac rekao je da se Bela nedeja vratila u okvire prije pandemije. Prema riječima vinara, ovogodišnja berba grožđa je odlična, kao i količina i kvaliteta vina, te će ostati za pamćenje. Na ovom sajmu se mogu sresti poznanici i prijatelji, važno je druženje i jačanje zajednice, a to su stvari na koje u svakodnevici ponekad zaboravimo, naveo je.

Nakon obraćanja predsjednik Milanović je u društvu domaćina, gradonačelnika Grada Kastva Mateja Mostarca, zamjenika gradonačelnika Deana Jurčića, predsjednice Gradskog vijeća Grada Kastva Mirela Smojver, zamjenika župana Primorsko-goranske županije Vojka Brauta i direktora Turističke zajednice Grada Kastva Saše Brusića, obišao izlagače na sajmu. Uz Predsjednika Republike bili su posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić i povjerenik Predsjednika za sport Željko Jovanović.

pocket icon

Bela nedeja 2022. - Koktelsi i Infinity band rasplesali Kastav, predsjednik Milanović uveličao 'Pozdrav Beloj nedeji'

Više sa portala torpedo.media ...