[FOTO] Svetom misom obilježen blagdan Sv. Mateja, večeras ne propustite nastup Petra Graše

Autor: Marin Aničić 22.09.2023

sv_matej_misa_viskovo_koncert_kristijan_zeba__13_

Kako najbolje započeti vikend ako ne uz fenomenalnu atmosferu koju će donijeti koncert Petra Graše u petak, 22. rujna, a dan kasnije 23. rujna očekuju vas Koktelsi.

Viškovo - U župi Sv. Matej jučer je obilježen župni blagdan. Svečanu svetu misu je predvodio velečasni Kristijan Zeba, dok su misu uveličali članovi Župnog zbora, Band mladih „Mateus“ i Dječji zbor „Nebeske iskrice“. Nakon svete mise slavlje se nastavilo ispred crkve gdje je nastupila Limena glazba Marinići. Uz svetu misu, zakusku i glazbu obilježen je Sv. Matej, a program kojim se obilježava Matejna nastavlja se do 24. rujna.

sv_matej_misa_viskovo_koncert_kristijan_zeba__16_

Program se nastavlja danas, 22. rujna od 16 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole „Sveti Matej“ održat će se ženski košarkaški turnir „Matejna 2023“ u organizaciji KK „Viškovo“, a ekipe će odmjeriti snage u četiri utakmice. U dobro poznatoj šahovskoj simultanki polaznici šahovskog kluba zaigrat će s velemajstorom Ognjenom Cvitanom te naučiti poneki potez iz novije prakse. KUD Halubjan u svom programu 'Kroz pjesmu s prijateljima u Matejni' ugostit će folklornu grupu Delnice, recitatorsku skupinu Mali čakavčići i posebnog gosta Duška Jeličića. Pridružite im se u proslavi u Domu hrvatskih branitelja u 19 sati, a večernji sati donose nastup Petra Graše.

sv_matej_misa_viskovo_koncert_kristijan_zeba__23_

Subota, 23. rujna, započeti će rekreativnom šetnjom šetnicom 'Od kalića do kalića' u organizaciji i pod stručnim vodstvo PD Viškovo. Provedite ugodni jesenski dan u prirodi, rekreirajte se i naučite ponešto o stoljetnoj prirodnoj i graditeljskoj baštini. Polazak je s parkirališta Milihovo u 9.00 sati. Obilježavanje Matejne nastavlja se odbojkaškim turnirom u organizaciji OK Sveti Matej 06. U sportskoj dvorani Osnovne škole „Sveti Matej“ s početkom u 9.00 sati održat će se turnir u maloj i mini odbojci, a od 14.00 sati zaigrat će i seniorke. Na igralištu Brnasi odigrat će se prvenstvene utakmice u kategoriji mlađi pioniri i pioniri, a snage će odmjeriti NK Halubjan i NK Pomorac 1921 od 10.00 sati. Ne zaboravite posjetiti i humanitarni štand DV Malik na kojem će se pronaći zanimljivi dječji radovi, keramika i neoblikovani prirodni materijal. Štand će se od 16.00 sati nalaziti ispred Doma hrvatskih branitelja. 24. smotra mažoretkinja upriličit će se na parkiralištu Milihovo. S početkom u 14.00 sati defile, predvođen Halubajskim mažoretkinjama, kretat će se od Osnovne škole „Sveti Matej“ pa do parkirališta Milihovo gdje će se održati atraktivan plesni program. Program na parkiralištu Milihovo obogatit će i veseli nastup klauna Marka. S puno žonglerskih kilometara u nogama i rukama, svojim nastupom, razveselit će male i velike prolaznike i posjetitelje. U 17.00 sati u prostorijama Pikado kluba Nevera održat će se turnir u električnom pikadu, a u Domu hrvatskih branitelja s početkom u 18.00 sati 'Večer pjesme i igara' održat će SKD „Prosvjeta“ Pododbor Viškovo, zajedno s gostima. Dok će večer zaključiti Koktelsi.

sv_matej_misa_viskovo_koncert_kristijan_zeba__10_

Nedjeljni program, 24. rujna, započinje ženskim boćarskim turnirom u Boćarskom klubu Marinići. Pod organizacijom Ženskog boćarskog kluba Marinići dvanaest ekipa natjecat će se za titulu one najbolje u tradicionalnom sportu – boćanju. Ustanova „Ivan Matetić Ronjgov“ organizira 41. Mantinjadu pul Ronjgi, natjecanje sopaca i kantura s područja Istre i Hrvatskog primorja, a posebni gost ovogodišnje Mantinjade bit će Zoran Majstorović, jazz i etno gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, skladatelj. Lijepa je to pozivnica za nedjeljno uživanje u tradicionalnim zvucima vrhunske kulturne vrijednosti svjetskog značaja, jer je upravo Dvoglasje tijesnih intervala Istre i Hrvatskog primorja na UNESCO-voj listi nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. U Ronjgima kreće i rekreativna obiteljska biciklijada u organizaciji novoosnovanog BBK „Halub“. Polaskom u 10.00 sati uz pratnju biciklističkog vodiča istražite prirodne ljepote Viškova, rekreirajte se i ne brinite: ruta je prilagođena i osmišljena za lakše i kraće staze. Još jedno natjecanje započinje u 11.00 sati ispred restorana Mladenka. Tradicionalni je to program Udruženja obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje koji već dugi iz godina okuplja kuharske ekipe koje će morati dokazati da je upravo njihov recept za pripremu kotlića najbolji. Sve će provjeriti i ocijeniti žiri renomiranih kuhara i ugostitelja, a posjetitelji mogu degustirati pripremljene kotliće, kao i palentu konpiricu koju priprema Udruga Palentar iz Čavli, sve uz glazbenu pratnju, dobro raspoloženje i društvo, kao i ugostiteljsku ponudu Restorana Mladenka. Tradicionalna smotra folklora „Viškovsko prelo“ u organizaciji KUD-a Izvor krenut će ispred Osnovne škole Sveti Matej u 12.30, a priredba će se održati u šatoru na parkiralištu Milihovo s početkom u 13.00. Deset gostujućih folklornih grupa iz Hrvatske – Like i Slavonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine predstavit će svoj umjetničko djelovanje kroz splet pjesme i plesa.

I ove godine očekuje vas posebna ugostiteljska ponuda uz bogati izbor ukusnih koktela, rakija i piva, ali i prigodnu gastronomsku ponudu.

pocket icon

Sv, Misom obilježen blagdan sv. Mateja

Više sa portala torpedo.media ...