[FOTO/VIDEO] Park prirode Učka proslavio rođendan cjelodnevnim programom za velike i male

Autor: Sanja Tumara 18.05.2024

ucka_pp_02

Posjetitelji mogu bolje upoznati ovo zaštićeno područje, zabaviti se te provesti dan u prekrasnoj prirodi proljetne Učke. Tijekom rođendanskog vikenda cijene ulaznica za interpretacijski postav Centra za posjetitelje Poklon snižene su za 50%.

Učka – Park prirode Učka proslavio je 25. rođendan cjelodnevnim programom za sve generacije, a događanje se održavaju u i oko Centra za posjetitelje Poklon, čime Park obilježava i treću godišnjicu njegovog otvaranja.

Raznovrstan program započeo je predstavom za djecu, „Pčelica Maja“, u izvedbi pulskog Teatra Naranča, a završava popodnevnim jazz koncertom Elvisa Stanića & French Touch Trija na terasi Planinskog bara, koji se nalazi u sklopu CZP Poklon.

Vođeni obilasci interpretacijskog postava CZP Poklon, uz snižene cijene ulaznica, šetnja novom edukativnom Stazom vila Učkarica, radionice za djecu te predavanje ”Što mi radimo? – 25 godina upravljanja zaštićenim područjem“, tijekom kojeg će posjetitelji dobiti bolji uvid u rad Javne ustanove Parka prirode Učka, u njezine osnovne zadaće i djelatnosti te saznati što zapravo znači zaštita prirode i kako se ona provodi. Sve su to pripremili organizatori kako bi se posjetitelji, veliki i mali, što bolje zabavili, ali i educirali. Uz to, kao rezultat nagradne igre, organiziran je i Dan s rendžerom.

Ulaz na sva događanja je besplatan, a tijekom rođendanskog vikenda, u subotu 18. svibnja i nedjelju 19. svibnja, cijene ulaznica za interpretacijski postav Centra za posjetitelje Poklon bit će snižene za 50%.

Područje planine Učke i dijela visoravni Ćićarije proglašeno je parkom prirode 19. svibnja 1999. godine, a vrijednosti zbog kojih je ovo područje zaštićeno leže u njenom reljefu i neposrednoj blizini mora, što je uvjetovalo razvoju specifične klime te bujne šumske vegetacije. Tome valja dodati bogata livadna i druga antropogena staništa na kojima nalazimo brojne endemske, ugrožene i zaštićene biljne i životinjske vrste. Po raznovrsnosti staništa i na njima obitavajućih vrsta, jedna je od značajnijih točki biološke raznolikosti europskog kontinenta.

ucka_pp_01
ucka_pp_03
ucka_pp_04
ucka_pp_05
ucka_pp_08
ucka_pp_06
ucka_pp_07

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...