[FOTO/VIDEO] Učkarski sajam na Poklonu okupio brojne posjetitelje

Autor: Nikola Cvjetović 04.09.2022

uckarski_sajam_2022_poklon__4_

Što smo zabilježili u podnevnom điru po Poklonu pogledajte u velikoj fotogaleriji i video isječku...

Poklon - Nakon dvije godine pandemijske pauze, Učkarski sajam se vratio u prepoznatljivom stilu, uz bogati, cjelodnevni program i zabavu. Glavnina programa i ponude XIV. sajma smještena je na parkingu na Poklonu, dok se dio programa održava ispred kafića Planinski bar i planinarskog doma Poklon.

uckarski_sajam_2022_poklon__11_

Na izložbeno-prodajnim štandovima predstavlja se preko 50 proizvođača i udruga koje prezentiraju svoje proizvode, usluge i zanate. Posjetitelji se u ovom dijelu sajma mogu upoznati s tradicionalnom izradom autohtonih glazbala, kovanjem željeza, izradom drvenih figurica, gljivarstvom, kulturnom baštinom Lovranštine, a posebna atrakcija i ove će godine biti tor s autohtonim životinjama: boškarinom, ovcom pramenkom, tovarima i kravama.

uckarski_sajam_2022_poklon__15_

Prodajni dio sajma obuhvaća bogatu ponudu lokalnih proizvođača, a među ostalim, na štandovima se prodaju razni mliječni, mesni i suhomesnati proizvodi, med, voće, rakije i likeri, vina, craft pive, čajevi, proizvodi s veprinom, džemovi, prirodna kozmetika, domaći kolači, čokolade, fritule…

Ugostiteljski dio sajma ponudio je tradicionalne gastronomske specijalitete i to na tri lokacije – na parkiralištu Poklon, uz Planinarski dom Poklon te na terasi Planinskog bara u sklopu Centra za posjetitelje Poklon.

uckarski_sajam_2022_poklon__6_

Tijekom cijelog trajanja sajma, posjetitelji mogu uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu, na dvije lokacije. Na glavnoj pozornici program vodi Mario Lipovšek – Battifiaca, a nastupaju KUD Učka, Klapa Baladur, Mreža škola PP Učka, Tinta 910, Folklorno društvo Pazin, Domoljub 1909 te Gustafi, dok su pored Planinskog bara za zabavu zaduženi Kantridersi.

Uz brojne posjetitelje sajam su obišli Župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin u društvu ravnatelja JU Park prirode Učka Egona Vasilića.

VIDEO

pocket icon

Učkarski sajam na Poklonu okupio brojne posjetitelje

Više sa portala torpedo.media ...