Fužine proslavile Dan Općine i 150. obljetnicu turizma

Autor: Marina Pauletić 14.06.2024

opcina_fuzine-38104

U okviru sjednice dodijeljena su općinska priznanja istaknutim pojedincima.

Fužine - Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, ujedno i centralnim događanjem obilježavanja 150 godina turizma, proslavljen je Dan Općine Fužine. Svečanosti je prisustvovao župan Zlatko Komadina sa suradnicima, a uzvanike su uvodno pozdravili načelnik David Bregovac i predsjednik Općinskog vijeća Valentin Crljenko.

Župan je čestitao stanovnicima Fužine njihov dan i veliku obljetnicu istaknuvši kako se i ovdje pokazuje najdulja tradicija u Republici Hrvatskoj. Opatija obilježava 180, a Fužine 150 godina turizma te smo tim povodima doveli Dane turizma u našu županiju, istaknuo je Komadina.

“Svjesni smo specifičnosti našeg područja, kako otoka, tako i gorja. Cijela zemlja zahvaćena je depopulacijom, a na svima nama je da potičemo bolje plaćena radna mjesta da bi ljudi ostali u ovim krajevima. Primorsko-goranska županija pomaže svojom resornom djelatnošću, kao i projektno”, kazao je župan i naglasio projekte koje provodi PGŽ za ravoj goranskog područja, posebno Program ravnomjernog razvitka i Fond za Gorski kotar.

U okviru sjednice dodijeljena su općinska priznanja istaknutim pojedincima, i to Rudolfu Petroviću, Tinu Milošu, Mateju Sarvašu, Saši Milošu, Dori Štimac, Toniju Milošu i Gabrieli Mihaljević.

Goste su pozdravili i Majda Burić, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora te Katarina Mihelčić, gradonačelnica Delnica, u ime koordinacije Gorskog kotara, a prisustvovali su i brojni drugi uzvanici iz javnog i političkog života Primorsko-goranske županije.

U prigodnom programu nastupili su Klapa “Luka” i polaznice Osnovne škole Ivanke Trohar.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...