Inkluzivne sportske igre u Kostreni

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 11.09.2022

pexels-djeca_sport

Organizacijom Inkluzivnih sportskih igara želi se svu djecu potaknuti na bavljenje sportom i na kretanje, a za djecu s teškoćama u razvoju bit će pripremljeni specijalni sportski programi.

Kostrena - U subotu, 17. rujna, u organizaciji udruge DIRA RIJEKA održat će se Inkluzivne sportske igre na sportskom terenu u Kostreni ispod Hotela Lucija.

Organizacijom Inkluzivnih sportskih igara želi se svu djecu potaknuti na bavljenje sportom i na kretanje, a za djecu s teškoćama u razvoju bit će pripremljeni specijalni sportski programi. Cilj je igara ohrabriti svu djecu, a posebno onu s teškoćama u razvoju, na bavljenje sportom i što više kretanja, u svrhu povećanja kvalitete njihova života. Inkluzivne sportske igre u potpunosti će osmisliti i voditi trenerica Sportskog saveza Rijeka i Hrvatskog paraolimpijskog odbora Jasmina Lukšić. Sportske discipline će biti u potpunosti prilagođene djeci, a bit će i nekoliko disciplina u kojima će uz djecu sudjelovati i roditelji. Naglasak će biti na atletskim disciplinama.

Kao partnerska udruga u ovu će se manifestaciju uključiti Riječki komorni zbor Val čiji će članovi volontirati kako bi olakšali provedbu svih aktivnosti. Povod za ovu manifestaciju je Hrvatski olimpijski dan koji se službeno obilježava 10. rujna.

Igre su namijenjene svoj djeci i mladima od 5 do 16 godina, započinju u 10 sati, a obavezne su prijave do 15. rujna putem online obrasca objavljenog na njihovoj Facebook stranici ili na email: dira.rijeka@gmail.com

Više sa portala torpedo.media ...