Jelenske maškare položile kamen temeljac za Spar u Dražicama

Autor: Portal Torpedo 18.01.2023

jelenske_maskare_kamen_temeljac

Meštar domaćih maškara pozdravio je sve prisutne koji su po kišnom danu stigli podržati tradiciju maskiranja na području Jelenja.

Jelenje - Sredina siječnja tradicionalni je početak manifestacije Maškare va Jelenju. Na Antonju, u utorak, 17. siječnja 2023. godine Jelenske maškare objesile su pusta u kružnom toku u Dražicama. Meštar domaćih maškara pozdravio je sve prisutne koji su po kišnom danu stigli podržati tradiciju maskiranja na području Jelenja.

Jelenske maškare prije podizanja pusta kazali su kako su preuzeli gradnju manjeg trgovačkog lanca u Dražicama i stigli do četvrte faze, odnosno do izgradnje WC-a. Prvotna lokacija gradnje je izmijenjena.

jelenske_maskare_1webp

U sredini kružnog raskrižja maškare su označili teren, dopremili materijal i radnike, ali i pripadajuću dokumentaciju i nacrte. Bilo je i onih sumještana koju su pokušali zaustaviti gradnju. Nedugo nakon gradnje, investitor Jelenske maškare, morao je zatvoriti gradilište jer nije imao za isplatiti plaće radnicima… Pust je za sve kriv, stoga je Dešparić Pojinov završio na stupu srama.

Meštar je pozvao svih da se dobro zabave u ovo maškarano vrijeme, uz tradicionalni povik na kraju – „homo ča popit i pojist si skupa“, a načelnik Općine Jelenje predao je ključeve Općine maškarama iz Jelenja.

– Danas smo svjedočili tome da se u Općini Jelenje počeo graditi jedini Spar u Hrvatskoj i šire, a kojemu su kamen temeljac položile maškare, u ovome slučaju Jelenske maškare, živio pust, kazao je Marčelja.

Izvor: jelenje.hr

jelenske_maskare-07395
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...