Kastav: Predavanje i degustacijska radionica Okreni na zeleno, okreni na zdravlje

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 17.05.2022

okreni_na_zdravlje_kastav

Cilj predavanja jest polaznike educirati i zainteresirati za brigu o zdravlju i zdravoj prehrani te putem praktične radionice potaknuti polaznike da usvoje znanja i vještine spravljanja zdravih obroka.

Kastav- U četvrtak 19. svibnja s početkom u 18 sati u Gradskoj vijećnici Grada Kastva održat će se predavanje i degustacijska radionica Okreni na zeleno, okreni na zdravlje pod vodstvom profesorice Sandre Kolonić.

Riječ je o zanimljivoj i poučnoj aktivnosti koja će polaznicima pokušati dati odgovore na neka od pitanja:

Što sve utječe na zdravlje pojedinca i u kojoj mjeri prehrana utječe na naše zdravlje?

Postoje li „dobre“ i „loše“ namirnice ili samo dobre i loše navike?

Zašto moramo brinuti o oksigenaciji, hidraciji, alkalnoj prehrani i detoksu?

Zašto je važno redovito jesti voće i povrće? Zašto je zeleno lisnato povrće i samoniklo bilje važan izvor zdravlja i kako ga lako uklopiti u svakodnevnu prehranu?

Zašto prehrana u skladu sa sadašnjim trenutkom postaje imperativ?

U interaktivnom predavanju polaznici će osvijestiti što sve utječe na zdravlje pojedinca. Cilj predavanja jest polaznike educirati i zainteresirati za brigu o zdravlju i zdravoj prehrani te putem praktične radionice potaknuti polaznike da usvoje znanja i vještine spravljanja zdravih obroka.

Predavanje će istovremeno dati uvid u izazove današnjice gdje proizvodnja i prerada hrane neizostavno uključuje svijest i odgovornost pojedinca; klimatske promjene, ekološka održivost i lokalno uzgojena hrana izazov je današnjice – prehrana u skladu s novim okolnostima postaje imperativ.

U sklopu predavanja održat će se prezentacija programa Samo zdravo, videoprezentacija učenika osmih razreda Osnovne škole Milan Brozović Kastav (suradnja udruge GAIA NOVA i Osnovne škole Milan Brozović).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...