Lions klub Korzo i ove godine pokrenuo akciju "Dajmo im da vide"

Autor: Nikola Cvjetović 16.10.2023

pexels-naocale

Tijekom narednog razdoblja naši sugrađani imat će priliku donirati svoje stare i nekorištene dioptrijske naočale, te sunčane s dioptrijom u nekoliko trgovina u Rijeci, Matuljima i Viškovu. Kutije s prepoznatljivim pozivom na donacijsku akciju (žuto plava naljepnica) nalazit će se, ove godine u 12 optičarskih radnji.

Rijeka - U povodu Međunarodnog dana slijepih i slabovidnih osoba, članice Lions kluba Korzo i ove godine organiziraju, sada već svoju tradicionalnu, akciju "Dajmo im da vide". Tijekom narednog razdoblja naši sugrađani imat će priliku donirati svoje stare i nekorištene dioptrijske naočale, te sunčane s dioptrijom u nekoliko trgovina u Rijeci, Matuljima i Viškovu. Kutije s prepoznatljivim pozivom na donacijsku akciju (žuto plava naljepnica) nalazit će se, ove godine u 12 optičarskih radnji.

Nakon nekoliko godina provođenja akcije možemo reći da su je stanovnici naših općina i gradova jako dobro prihvatili budući da su na taj način prikupili više od dvije tisuće naočala, koje se nakon očitanja dioptrije, šalju osobama kojima trebaju, a ne mogu doći do njih. Kako je ta akcija dobro prihvaćena i zbog povećanog interesa, već prepoznatljive kutije nalaze se u trgovinama Optotim (Korzo 41 e), Optika Viktor Šahini (A.Colonello 1), Ghetaldus (Korzo 2), Dabra (Bačvarska 1 b), Visum (I. Henckea 1 a), Ra-vu (Strossmayerova 2 i Cesta Dalmatinskih brigada 30b Matulji), Damir (RK Ri), Optimed (Trgovački centar Marti), Optisol (Korzo 5), Vid (Užarska 18) i Optika Viškovo (Furićevo 90). Inače, akciju LC Korzo preuzeli su mnogi lions klubovi u Distriktu 126. Hrvatska pa se i na taj način pomaže osobama koje si ne mogu osigurati pomoć, a neophodne su im naočal, poručili su organizatori akcije.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...