Ljetna komedija „Ljubav je na vrelu“ na Trgu Sv. Barbare u Kostreni

Autor: Marina Pauletić 21.08.2023

foto_nasa_kostrena_ Foto: Naša Kostrena

Publika će sudjelovati u kreiranju samog kraja predstave.

Kostrena - „Ljubav je na vrelu“ prava je ljetna komedija u stilu Ri Teatra, no ovoga puta uz jedno novost – interaktivno sudjelovanje publike u kreiranju samog kraja predstave.

Naslov najnovije komedije Ri Teatra namjerno podsjeća na popularnu reality emisiju „Ljubav je na selu“, jer se donekle upravo to događa na našem malom otoku imena Vrelo.
Na otoku Vrelo koji ima svega 50-tak stanovnika žive samo žene. Doduše, rađaju se i muškarci, koji, ili se brzo odsele ili nakon napunjene 33. godine života misteriozno umiru. Ta čudna kletva nikada nije razjašnjena, ali strah se kod muškaraca duboko usadio već generacijama.

No, Vrelo živi svojim uobičajenim životom, uzgajanjem voća i povrća, iznajmljivanjem apartmana… Naša glavna junakinja, teta Manda živi sa svojom nećakinjom Violetom u zimskom periodu prilično monotono, a u ljetnom živahno zbog iznajmljivanja apartmana. Nećakinja planira odlazak s otoka no, ne želi ostaviti svoju tetu samu te ju prijavljuje u reality emisiju „Ljubav je na selu“. Među mnoštvom „čudnih i osebujnih“ kandidata, u najuži krug ulaze 52-godišnji Guerrino Goldoni zvani Gigi, po zanimanju tamanitelj štetočina i 31-godišnji Ozren Širola, po zanimanju pjesnik. Teta Manda i nije previše oduševljena kandidatima, a i njih dvojica imaju tajne i skrivene namjere.

Tko će od njih dvojice uzeti srce teti Mandi? Kakvu ulogu u tom neobičnom spajanju ima nećakinja Violeta? To su pitanja na koje će svakako publika dobiti odgovor, no ne samo to…

Na početku predstave publika dobiva upute o načinu glasovanja odnosno sudjelovanju kreiranja kraja predstave. Slanjem sms-a putem mobilnih telefona, publika može odlučiti koji od dvojice kandidata postaje pobjednik i osvaja tetu Mandu.

Malu, profesionalnu glumačku ekipu čine već iskusni glumci Marina Deželjin, Jasna Jeličić, Luka Šegota i Lucio Slama. Autor teksta je Donato Jurković, režiju potpisuje Bojan Lakoš, scenografiju Marko Dorčić.

„Ljubav je na vrelu“ održat će se u četvrtak 24. kolovoza na Trgu Sv. Barbare u Kostreni s početkom u 21 sat. Ulaz je besplatan.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...