Na plivačkom maratonu preminula natjecateljica

Autor: Portal Torpedo 16.08.2023

plivanje_2022_Swimrun_505_utrka__24_

Natjecanje je zasjenila tragedija – smrt natecateljice iz Austrije, koja je preminula nedaleko od cilja.

Rijeka - Tradicionalni plivački Šilo-Crikvenica, koji se već preko stotinu godina pliva u povodu blagdana Velike Gospe i Dana grada Crikvenice, u ovogodišnjem izdanju u utorak je okupio 370 natjecatelja iz 20 zemalja.

Nažalost, nakon desetljeća uspješnog održavanja jednog od najpoznatijih maratona na ovom području, 113. plivačkog maratona Šilo-Crikvenica, ovogodišnje izdanje ostat će zabilježeno kao ono u kojem je izgubljen jedan život.

Među 370 prijavljenih natjecatelja koji su uspješno isplivali dionicu od 3500 metara između Šila i Crikvenice, jednoj je Austrijanki starije životne dobi pozlilo. Prema izjavama svjedoka, plivačica nije uspjela isplivati dionicu u zadanom vremenu, ali budući da je već bila blizu cilja, nije htjela odustati. Nažalost, upornost je završila kobno. Prema navodima svjedoka, liječnična ekipa nesretnu je ženu nastojala vratiti u život gotovo sat vremena, no sve je bilo uzalud.

Zbog izvanrednih okolnosti, svečana dodjela nagrada nije održana. Pobjednik maratona je 24-godišnji Slovenac Nik Peterlin, drugo mjesto pripalo je 17-godišnjem Mauru Bobanović, a treći je bio 18-godišnji Vito Lončarić.

U ženskoj konkurenciji slavile su Matea Sumajstorčić, Ana Bobanović te brončana Ana Potlaček.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...