Od utorka na snazi novi vozni red na linijama 18 i 18B, a uvodi se i nova minibus linija 18A

Autor: Nikola Cvjetović 14.08.2022

Predstavljanje-novih-autobusa-Autotroleja-2-1110x800

Korisnici s područja Rubeša i Rešetara dobili su duplo više polazaka prema Rijeci, jer mogu koristiti obje linije. Liniju koju su koristili kao i do sada, te novu, kružnu liniju u suprotnom smjeru.

Kastav - Od utorka, 16. kolovoza počinje važiti novi vozni red na linijama 18 i 18B koje prometuju iz Rijeke prema Kastvu, te se uvodi i nova minibus linija 18A Kastav – Brnčići – Viškovo – Kudeji – Kastav. Linija će prometovati za Viškovo i Kudeje za vrijeme školske nastave, a u vrijeme praznika prometovat će do Brnčića. Novost u prometovanju linija 18 i 18B je da prometuju kružno, odnosno svi polasci koji iz Rijeke prometuju preko Rubeša do Kastva (lin 18), vraćaju se preko Rešetara u Rijeku (lin 18B). Također vrijedi i obrnuto, linija 18B iz Rijeke preko Rešetara do Kastva, odnosno Spinčića, te se preko Rubeša vraća prema Rijeci kao linija 18. Time su korisnici s područja Rubeša i Rešetara dobili duplo više polazaka prema Rijeci, jer mogu koristiti obje linije. Liniju koju su koristili kao i do sada, te novu, kružnu liniju u suprotnom smjeru.

Potrebno je posebno naglasiti kako prva tri jutarnja polaska na liniji 18B, te onaj u 7:55 iz Kastva presjedaju sa linije 18B na liniju 18 na stajalištu BAČIĆI. Autobus linije 18B prometovat će do kružnog toka na Martinkovcu i vratiti se u Kastav. Presjeda se i na zadnjem večernjem polasku iz Rijeke. Linija 18 iz Rijeke za Kastav, na kružnom toku Martinkovac presjeda se na liniju 18B za Rešetare i Brnčići. Radnim danom nema presjedanja na liniju 2 na Srdočima. I prvi jutarnji polazak prometuje do Rijeke.

Vikednom svi polasci na linijama 18 i 18B prometuju do Srdoča gdje se ostvaruje veza sa linijom 2. Vozači gradske linije 2 dužni su čekati liniju 18/18B. Na displejima linije 2 u pravcu Srdoča pisati će da je veza sa linijom 18 za Kastav, isto kao što piše ne linije 7 za Pehlin vikendom.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...