Općina Fužine sitno odbrojava do kultnog Ispraćaja Stare i dočeka Nove godine u podne

Autor: Marina Pauletić 28.12.2023

ispracaj_stare_godine_fuzine_2022__10_

U periodu od Božića do 31. prosinca posjetitelje očekuje niz programa božićnog sjaja koji će im priuštiti niz neodoljivih doživljaja.

Fužine – U općini Fužine, poznatoj gorskoj rivijeri s tri jezera, sitno se odbrojava do kultnog Ispraćaja Stare i dočeka Nove godine u podne kada će, 31. prosinca nastupati grupe Vigor i Insula, a njihov nastup pratit će mnoštvo atraktivnih sadržaja za sve posjetitelje živahnog duha i one najmlađe koji će uživati u Dječjem dočeku s vatrometom.

Zadnji adventski vikend nosi mnoštvo sadržaja, na Jingle&Mingle corneru, nastupat će Infinity Band, poznati riječki cover band kojeg spaja prijateljstvo i neizmjerna ljubav prema glazbi. Njihova svirka 23. prosinca nikog neće ostaviti ravnodušnim, kao ni koncert Puhačkog orkestra Fužine, jednog od najstarijih amaterskih orkestra u Hrvatskoj i glazbenog fenomena fužinarskog kraja. Zimski vrt Djeda Božićnjaka i vilenjaka donosi čaroliju blagdana u Fužine niz edukativno-zabavnih radionica kao što je edutainment-mali izumitelji, božićne olimpijske igre, origami radionica, poduzetnički inkubator, dječji disko i dr.

ispracaj_stare_godine_fuzine_2022__9_

Božićni sjaj – Festival neodoljivih doživljaja

U periodu od Božića do 31. prosinca posjetitelje očekuje niz programa božićnog sjaja koji će im priuštiti niz neodoljivih doživljaja. Pa tako, već na Božić Zimski vrt Djeda Božićnjaka i vilenjaka pružit će najmlađim posjetiteljima interesantne sadržaja, a 26. prosinca bit će organizirana zabava za umirovljenike uz grupu Gorani. U srijedu, 27. prosinca nastupat će Stjepan Lach, a uoči koncerta bit će organizirana i plesna radionica na temu Last Christmas grupe Wham koju će voditi Gordan Vogleš plesač, koreograf i učitelj plesa s više od 18 godina plesnog iskustva. Ri Teatar, 28. prosinca, dovodi u Fužine urnebesno zabavnu, interaktivnu komediju Ljubav je na vrelu koja otkriva tajanstveni svijet malog otoka Vrelo, gdje će se spojiti stvarnost i fikcija popularne reality emisije Ljubav je na selu.

docek_fuzine_kukali_2022__9_

Gin & Red lips radionica koju će 29. prosinca voditi poznata vizažistica Romana Poropat pružit će niz savjeta o šminkanju kako bi se posjetiteljice pripremile za novogodišnje slavlje. Poropat savjetuje sudionicama radionice da ponesu svoje ogledalo, crveni ruž i olovku te torbicu za šminkanje radi učinkovite make up inventure, a tema ove radionice je kako našminkati savršene crvene usne za ulazak u novu godinu. Već tradicionalna Šetnja pod bakljama uz labuđe jezero Bajer do špilje Vrelo održat će se 30. prosinca. Sudionici će se okupiti kod beach bara Čoka, gdje će se zagrijavati uz logorsku vatru, glazbu harmonike, gitare i berde te kuhano vino ili topli čaj. Šetnja će kulminirati razgledavanje špilje Vrelo, podzemne ljepotica koja je jedina turistički uređena spilja u Europi koju mogu posjetiti sve generacije, roditelji s djecom u dječjim kolicima i osobe u invalidskim kolicima.

ispracaj_stare_godine_fuzine_2022__4_

Na kultni Ispraćaj Stare i doček Nove godine u podne vlakom iz Zagreba i Rijeke

Organizatori su se ove godine pobrinuli da Ispraćaj Stare i doče Nove godine u podne koji se održava više od dva desetljeće 31. prosinca, mogu doći i vlakom iz pravca Zagreba i Rijeke. Svi koji se žele osloboditi četiri kotača i bezbrižno uživati mogu to sada učiniti, a informacije su im dostupne na kolodvorima u Rijeci, Zagrebu i Karlovcu.

Najoriginalnije odbrojavanje u podne, uz nastupe grupa Vigor i Insula, pratit će pucanj iz topa bakarske Gradske straže i javljanje Djeda Božićnjaka iz Laponije video linkom. Srčano se bodriti i Opatijske kukale tijekom najhladnijeg zarona u jezero Bajer. Program za odrasle počinje od 10 sati, a i Zimski vrt Djeda Božićnjaka i vilenjaka pratit će sadržajno novogodišnje slavlje koje će kulminirati kasno popodnevnim Dječjim dočekom uz spektakularan vatromet. Ne propušta se ni novogodišnji izlet Preradovićev vrh i dva jezera uz stručno vodstvo i zakusku domaćih proizvoda te povratak prije podne kako bi se uživalo u najoriginalnijoj proslavi u podne. Detaljne informacije o bogatom programu tijekom ovih blagdana pratite na Facebook stranici Tourist info Fužine i Instagram pageu.

docek_fuzine_kukali_2022__2_
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...