Petehovac postaje goransko brdo filmova

Autor: Sanja Tumara 25.07.2023

foto_nina_durdevic_petehovac_-65147 Foto: Nina Đurđević

Festival i dalje ide svojim tokom, opušteno bez crvenih tepiha, s baterijama i šatorima, baš onako kako mi to volimo, kažu organizatori Cinehill - Motovun Film Festivala.

Delnice – Kao što smo već pisali, Motovun Film Festival prerastao je u Cinehill! A druga lokacija, uz Motovun, ove je godine Petehovac. To brdo iznad Delnica postat će dom filmašima i zaljubljenicima u film tijekom tri dana, počevši od srijede. Kupola u kojoj će se održavati projekcije već se priprema.

„Nazvano “Francis Ford Kupola”, kino prima 200 ljubitelja filma. Od četvrtka do subote tamo ćeš pogledati čak 16 projekcija. Brojimo sitno do nove Cinehill avanture, JAKO SMO UZBUĐENI!“, objavili su organizatori.

U Gorskom kotaru od 26. do 29. srpnja posjetitelje čekaju planinski kamp, dani ispunjeni šetnjama, jogom, radionicama, glazbom i naravno – najboljim mogućim filmovima, navode organizatori. „Festival i dalje ide svojim tokom, opušteno bez crvenih tepiha već s baterijama i šatorima, baš onako kako mi to volimo!“

Na svoj 25. rođendan Motovun Film Festival stigao je na 1035 metara nadmorske visine. Iz Motovuna 25.7. vozi festivalski bus, a zagrijavanje kreće od podne 26.7. Tijekom dana u hladovini šume posjetitelji će imati dovoljno vremena za upoznavanje nove lokacije, orijentiranje, dobru glazbu i društvo.

A već večeras u 21.00 sat Općina Lokve u suradnji sa Cinehill festivalom u DKC "Žaba" - Kulturni dom Lokve prikazuje projekciju “Kapelskih kresova” u čast glumca Zdenka Jelčića. Gost na projekciji bit će sam Jeličić, legendarni komandant Ljubo te, naravno, ekipa Cinehill festivala. Prilika je to i za sjećanje na sve Gorane koji su sudjelovali u Kapelskim kresovima.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...