Počeo EU projekt „RurALL“

Autor: Marina Pauletić 14.06.2024

kick_off_rural

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,5 milijuna eura.

Rijeka - Projekt RurALL bavi se izazovom depopulacije u ruralnim područjima kao jednim od najznačajnijih izazova dunavskog područja, a glavni cilj je razviti model kojim će se poboljšati planiranje i upravljanje depopulacijom, ali i jačati kapacitete za donošenje odluka i suradnju ruralnih zajednica.

Ukupna vrijednost projekta, čiji je vodeći partner Općina Beltinci iz Slovenije, iznosi 2,5 milijuna eura, a uz Primorsko-goransku županiju, na projektu sudjeluje ukupno 14 partnera iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke, Rumunjske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Bugarske.

Na početnoj konferenciji koja je održana u Beltincima partnerima su predstavljene projektne aktivnosti, a u ime PGŽ-a, pročelnik Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan te savjetnik za razvoj Luka Dragojević pozdravili su prisutne te održali prezentaciju Županije kao partnera.

Projekt „RurALL“– „Ruralne zajednice budućnosti u kojima se može živjeti – Novi integrirani model upravljanja za ublažavanje problema depopulacije ruralnih područja“ provodi se u okviru Interreg programa transnacionalne suradnje dunavske regije. Realizacija će trajati do konca lipnja 2026. godine. Proračun Primorsko-goranske županije u projektu iznosi 185 tisuća eura pri čemu udio sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 80 posto.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...