Pozitivna i kreativna radna atmosfera, nasmiješena lica i izrada nove lutke inspirirane Kastvom

Autor: Sanja Monar 12.03.2023

radionica_kastav_udruga_trija

Radionice nas očekuju i naredne dvije subote u ožujku u Kastvu...

Kastav - Vrijedne i spretne ruke dvadesetak malih i malo većih polaznika odazvalo se drugoj u nizu radionica koje je organizirala Udruga Trija u suradnji s dizajnericama Martinom i Ninom iz studija Cipmann.

Uz kreativno vodstvo Dunje i Jadranke iz riječkog kreativnog ateliera za neformalno učenje likovnih tehnika, Art Mašina, izrađene su maštovite male prsto-lutke. -Ova radionica tematski je vezana uz još jedan inspirativni povijesni dio Kastva - Crekvinu. Polaznici radionice izradili su lutke inspirirani likom udovice koja je prema legendi, izmučena, gladna i potlačena zbog nošenja pijeska na leđima s dalekog Preluka za gradnju crkve, proklela tu istu crkvu koja se u trenu stropoštala i od onda nije dovršena, ističu organizatori. Crekvina je danas jedna od najljepših ljetnih pozornica na širim područjima, a članovi Trije ju smatraju jednom od najčarobnijih dijelova Kastva.

Radionice izrade lutaka samo su neke od aktivnosti unutar projekta “Trija djeca turistički vodiči na 365 metara nad morem” koje sufinancira Zaklada “Hrvatska za djecu” te su
nastavak projekta u organizaciji Udruge Trija koja se bavi dječjim turizmom i poduzetništvom. Uspjeh i originalnost djece turističkih vodiča prepoznao je i Državni zavod
za intelektualno vlasništvo pa su djeca vodiči i službeno priznata inovacija u Republici Hrvatskoj na što su članovi Udruge izričito ponosni.

Pozitivna i kreativna radna atmosfera, nasmiješena lica i izrada nove lutke inspirirane Kastvom očekuje nas i naredne dvije subote u ožujku u Kastvu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...