Riječki izborni poraz

Autor: Sanja Tumara 18.04.2024

krpan_ostrogovic_sdp_hdz

Samo dvoje (da, 2) kandidata s riječkom adresom uspjelo je ući u Hrvatski sabor. Naravno, ako računamo na izravni ulaz, ne uzimajući u obzir eventualne kasnije zamjene, što je čest običaj stranaka.

Rijeka – Je li Rijeka kao grad doživjela poraz na parlamentarnim izborima 2024.? Nameće se to pitanje samo od sebe, kad se vidi da je samo dvoje (da, 2) kandidata s riječkom adresom uspjelo ući u Hrvatski sabor. Naravno, ako računamo na izravni ulaz, ne uzimajući u obzir eventualne kasnije zamjene, što je čest običaj stranaka.

To dvoje su prvi riječki HDZ-ovac Josip Ostrogović u osmoj izbornoj jedinici i zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan koja se kandidirala u sedmoj jedinci, što je već samo po sebi bilo neobično.

Ova činjenica vjerojatno nije tako bolan poraz kao, primjerice, kad HNK Rijeka izgubi utakmicu na svom terenu. No, činjenica jest da je Rijeka treći hrvatski grad po veličini te najveća hrvatska luka i da prema popisu stanovništva iz 2021. godine ima oko 110 tisuća stanovnika.

I da će nas u Hrvatskom saboru, kako sada stvari stoje, iduće četiri godine predstavljati tek dvoje ljudi! Zaista malo. Šta ne da da?

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...