Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Jelenje

Autor: Nikola Cvjetović 30.09.2023

jelenje_drazice_2022

Uzvanicima je na svečanoj sjednici prikazan kratki film o Općini Jelenje, uz opis projekata realiziranih u protekla tri desetljeća, kao i osvrt na ostvareno u razdoblju između dvije sjednice.

Jelenje - U Domu kulture Dražice povodom Dana Općine Jelenje održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj je u ime Primorsko-goranske županije prisustvovao zamjenik župana Petar Mamula.

“Projekti poput nove škole, reciklažnog dvorišta, obnovljene zdravstvene stanice, a uskoro i novog vrtića, ostaju u nasljeđe. Jedinica lokalne samouprave postoji da stvara nove vrijednosti za svoje stanovnike. Naše projekte su sufinancirali Republika Hrvatska, Primorsko-goranska županija, nadležna ministarstva, kao i Europska unija, što pokazuje da idemo pravim putem”, rekao je u svom obraćanju načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.

Uzvanicima je na svečanoj sjednici prikazan kratki film o Općini Jelenje, uz opis projekata realiziranih u protekla tri desetljeća, kao i osvrt na ostvareno u razdoblju između dvije sjednice.

U ime Primorsko-goranske županije uzvanicima se obratio zamjenik župana Petar Mamula koji je istaknuo jako dobru suradnju Primorsko-goranske županije i Općine Jelenje u nadi da će se ona nastaviti i u budućem razdoblju. “Vama znanja i ideja ne nedostaje i to je garancija da će Općina Jelenje ići naprijed”, rekao je Mamula.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja za razvitak i ugled Općine Jelenje. Počasna građanka Općine Jelenje je doktorica Arifa Mahmić, nagradu pojedincu za životno djelo dobio je vlč. Ivan Milardović, nagradu pojedincu za uspjehe u prethodnoj godini Ivan Juretić, nagradu kolektivu za doprinos razvoju Općine Jelenje Kulturno-umjetničko društvo Zvir Jelenje, a nagradu najboljem učeniku Osnovne škole Jelenje-Dražice Luka Radić.

U glazbenom dijelu svečane sjednice nastupilo je Kulturno-umjetničko društvo Zvir Jelenje.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...