U hotelu Jezero na Plitvicama organiziran edukativni Wine ViP event

Autor: Portal Torpedo 23.04.2024

plitvice_wine_vip_event

Kao i na svim dosadašnjim Wine ViP Eventima, sve je bilo besplatno.

Plitvička jezera – Proteklog petka u hotelu Jezero na Plitvičkim jezerima po prvi je puta organiziran edukativni događaj Wine ViP Event. Dojmovi su izrazito pozitivni, a najviše veseli vrlo veliki interes za edukativna predavanja.

Događaj je zamišljen s puno ugodnog druženja i degustiranja vrhunskih proizvoda od vina, rakije, likera, suhomesnatih proizvoda, sira i raznih drugih delicija. Organizatori tog ekskluzivnog događaja su Turistička zajednica Plitvičkih jezera i Turistička zajednica područja Plitvičke doline zajedno s domaćinom Nacionalnim parkom Plitvička jezera uz suorganizaciju Dantesa i njegova tima Ricerca Mercato.

Prva edukativna radionica bila je Lička gastro čarolija koju je vodila Chefica Doris Vlah. Radilo se o edukativnoj gastronomskoj radionici i prezentaciji moderne ličke kuhinje za kuhare i Chefove. Nakon toga slijedile su dvije radionice o važnosti podizanja izvrsnosti usluge, mentorice i stručnjakinje za gostoljubivost Sanje Krmpotić pod nazivom Gostoljubivost – ključ budućnosti ugostiteljstva i turizma, te savjetnice i edukatorice, Svjetlane Ranek Franjul – Moć emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

plitvice_wine_vip_event-91208

Edukativni dio završen je prezentacijom rezultata projekta Tajni gost, a nakon toga slijedilo je druženje s partnerima izlagačima uz degustaciju raznih pića i delicija.

Posebno je bilo ukusno kod tvrtke OŠO gdje smo kušali fantastični panatone i razne kekse, Pepas savijače, kao i Plitvičke štrudle, ali isto tako ukusno je bilo kod Srednje škole Plitvička jezera koji su nas opet oduševili svojom pripremom raznih slanih i slatkih jela i specijaliteta. Studenti gastronomije Veleučilišta PAR također su prezentirali svoje gastro delicije.

Tu su bili i PIK Vrbovec sa suhomesnatim proizvodima i vrlo lijepo pripremljenim ramsteakom, a Dukat sa svojom paletom vrlo kvalitetnih sireva. Sve smo proizvode začinili s Premium začinima. Svoju ponudu suhomesnatih proizvoda prezentirala je slovenska tvrka MIJ Janežić te vrlo kvalitetne vinarije i destilerije – OPG Dean Prodan, Vina Prelac, Vinarija Florijanović i Đurinski, Vina Matiška, Vina Antunović, Vina Matić, Iuris, SUZA rakije i likeri, Destilerija Pavelić, a imali smo i lokalne proizvođače i OPG-e sa fantastičnim proizvodima – Sirana Runolist i OPG Turkalj sa sirevima, OPG Furlan sa medom, Slovin Slunj s paštom, Zigante tartufi, itd. Ugostitelji su imali priliku komunicirati s predstavnicima tvrtke Alexander Commerce koja je lider u prodaji sitnog ugostiteljskog inventara.

Kao i na svim dosadašnjim Wine ViP Eventima, sve je bilo besplatno – degustacije vina, rakija, likera, sira i raznih delicija, te edukativna predavanja za sve goste iz turizma i iz povezanih grana djelatnosti uz turizam a koji žele unaprijediti svoje poslovanje. To su svim sudionicima omogućili organizatori, suorganizatori i domaćini događaja, a to su TZ Plitvička jezera, TZ Plitvičke doline, NP Plitvička jezera i Ricerca Mercato.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...