U Jadranovu natjecanje u obalnom veslanju

Autor: Sanja Tumara 16.05.2024

obalno_veslanje_cover

Obalno veslanje novi je sport u programu Olimpijskih igara, a svoju premijeru imat će 2028. godine u Los Angelesu. Stoga je ovo pravo vrijeme da se i publika i potencijalni novi natjecatelji upoznaju s ovom vrstom veslanja.

Jadranovo – Obalno veslanje ili Coastal Beach Sprint relativno je nova vrsta veslanja, koja kombinira trčanje, utrkivanje, navigaciju (često na valovima) i snagu na terenu te nudi sasvim novi doživljaj veslačkog sporta. Obalno veslanje novi je sport u programu Olimpijskih igara, a svoju premijeru imat će 2028. godine u Los Angelesu. Stoga je ovo pravo vrijeme da se i publika i potencijalni novi natjecatelji upoznaju s ovom vrstom veslanja.

U Jadranovu će se u nedjelju, 19. svibnja u 10 sati održati natjecanje u obalnom veslanju. Natjecanje organiziraju Veslački klub Jadran Rijeka i Veslački klub Glagoljaš iz Omišlja, a natjecat će se veslači i veslačice iz Hrvatske i inozemstva.

Natjecanje Coastal beach sprint Jadranovo 2024. nosi naziv Memorial Andrej Smilović, u čast nedavno preminulom bivšem predsjedniku Veslačkog kluba Jadran Rijeka i jednom od pokretača ovog sporta u Hrvatskoj.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...