U Muzeju Like u Gospiću otvorena izložba „Upoznajmo Frankopane“

Autor: Marina Pauletić 29.09.2023

izlozba_frankopani-1 Foto: arhiva

Izložba je otvorena u sklopu manifestacije „Jesen u Lici“.

Gospić - U sklopu ovogodišnje manifestacije „Jesen u Lici“ koja je jutros započela u Gospiću, Primorsko-goranska županija predstavila se izložbom „Upoznajmo Frankopane“ koja je postavljena u Muzeju Lika.

Župan Zlatko Komadina, Jasna Orešković Brkljačić, zamjenica ličko-senjskog župana, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić te Tatjana Kolak, ravnateljica Muzeja Lika, pozdravili su zainteresirane uzvanike na svečanosti otvorenja te ih proveli kroz zanimljivosti vezane za povijest obitelji Frankopan.

Župan Komadina predstavio je projekt Putovima Frankopana naglasivši da je kroz taj projekt na području Primorsko-goranske županije EU sredstvima obnovljeno 17 kaštela i tri sakralna objekta. Napravljeno je također osam Interpretacijskih centara i osmišljeno niz zanimljivih programa kroz koje se komuniciraju povijesne činjenice i priče vezane za Frankopane namijenjene publici svih generacija.

Župan Komadina izrazio je zadovoljstvo što je ova izložba otvorena u Lici te najavio da se 27. listopada seli u Karlovačku županiju.

Izložba je podijeljena u tri tematske cjeline. Prva interpretira cijelu rutu Putovima Frankopana, druga suradnju s OPG-ovima s područja županije, a treća suradnju s poznatim umjetnicima, Sinišom Majkusom, Jurajom Zigmanom i Vedranom Klemensom te Velidom Đekićem i Margaretom Peršić.

Izložbu je obišao i župan Brodsko-posavske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić.

„Upoznajmo Frankopane” u Muzeju Lika može s razgledati od ponedjeljka do petka od 9.00 do 16.00, subotom od 10.00 do 13.00, iznimno sutra do 19.00 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...