[VIDEO] U tijeku je tegljenje mine na lokaciju neutralizacije

Autor: Sanja Tumara 19.03.2023

tegljenje_mina_2023_rijeka Foto: PU p-g

Stožer Civilne zaštite: U 9 sati počelo je tegljenje mine zaostale iz Drugog svjetskog rata iz riječke luke na lokaciju na kojoj će biti neutralizirana. Građani se i dalje pridržavaju danih uputa na čemu im se zahvaljujemo.

Rijeka – Kao što smo već pisali, protubrodska mina izvučena je iz riječke luke i tegle je na sigurnu lokaciju. Stiglo je novo priopćenje Stožera Civilne zaštite grada Rijeke:
„U 9 sati počelo je tegljenje mine zaostale iz Drugog svjetskog rata iz riječke luke na lokaciju na kojoj će biti neutralizirana.
U 9.23 sati tegalj je prošao vrh Riječkog lukobrana i nastavljeno je tegljenje prema mjestu neutralizacije koje još uvijek traje.
Podsjećamo, akcija je započela jutros u 06.09 sati što je označeno zvukom sirene.

Prvi korak bile su aktivnosti pripreme mine za tegljenje koje su proveli ronioci specijalne policije MUP-a. Potom je krenulo tegljenje mine.
Akcija se za sada odvija po planu.

I dalje je obustavljen sav cestovni, željeznički, zračni i pomorski promet u tzv. crvenoj zoni koja obuhvaća područje oko riječke luke, a zatvoreni su i svi gospodarski objekti. Cestovni promet u gradu, odvija se tzv. sjevernim koridorom, odnosno ulicama Vukovarska, Viktora Cara Emina, Fiorello la Guardia, Pomerio i Žrtava fašizma. Zatvoreni su odnosno izmješteni i željeznički te autobusni kolodvor.

Inače, cijelu akciju izvlačenja i neutralizacije mine koordinira Stožer civilne zaštite Grada Rijeke u partnerstvu s Policijskom upravom primorsko – goranskom i mnogim drugim službama i institucijama.

Građani se i dalje pridržavaju danih uputa na čemu im se zahvaljujemo“.

VIDEO

Izvor: PU primorsko-goranska, Stožer CZ Grada Rijeke

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...