Unija Kvarnera: Oslobodimo autocestu od Rupe do Jurdana naplate i rampi

Autor: Nikola Cvjetović 03.01.2023

wp-content/uploads/2020/06/krcki-most-prestanak-naplate-mostarine-2020-1.jpg

Iz Unije Kvarnera, podsjećaju da postoji i zaključak Županijske skupštine Primorsko-goranske županije gdje su sve političke opcije donijele zaključak da se promet na Krčkom mostu i dionici autoceste Primorke od Rupe do Matulja oslobodi naplate i rampi.

Rijeka - Nastavno na inicijativu Unije Kvarnera, vezanu za ukidanje naplate mostarine Krčkog mosta, Unija Kvarnera predlaže da se uklone naplatne kućice na Rupi kao i naplatne kućice na Krčkom mostu.

marko_boras_mandic_unija_kvarnera__1_ Marko Boras Mandić

- Predlažemo da se naplata autoceste na dionici Rupa - Jurdani ukine ili drugačije regulira. Isto tako tražimo da se nefunkcionalne i van upotrebe naplatne kućice na Krčkom mostu demontiraju i uklone. U svijetlu odličnih vijesti vezano za ulazak Hrvatske u Šengen zonu i ukidanja graničnih prijelaza držimo da gore navedene naplatne kućice treba što prije ukloniti kako ne bi stvarale nepotrebne prometne gužve tijekom turističke sezone. Obzirom da su naše ranije inicijative prihvaćene i realizirane od strane nadležnog ministarstva vjerujemo da će tako biti i s ovom. Podsjećamo da postoji i zaključak Županijske skupštine Primorsko-goranske županije gdje su sve političke opcije donijele zaključak da se promet na Krčkom mostu i dionici autoceste Primorke od Rupe do Matulja oslobodi naplate i rampi, istaknuo je predsjednik Unije Kvarnera Marko Boras Mandić.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...