[VIDEO] Leonor Espinosa dobitnica prestižne nagrade World Best Female Chef 2022. stigla u Opatiju

Autor: Marin Aničić 21.10.2022

Leonor_Espinosa_World%60s_Best_Female_Chef_2022__2_

Leonor je s kćerkom koja joj je ujedno i poslovna partnerica, vlasnica restorana Leo koji slovi kao jedan od najboljih kolumbijskih restorana, a vodič Condé Nast Gourmet Traveller uvrstio ga je među 100 najboljih u svijetu.

Leonor_Espinosa_World%60s_Best_Female_Chef_2022__3_

Opatija - Leonor Espinosa, dobitnica prestižne nagrade World`s Best Female Chef 2022 u izboru uglednog 50 Best Restaurants zajedno s svojom kćerkom te poslovnom partnericom i someljerkom Laurom Hernandez Espinosa s kojom zajedno vodi restoran Leo u Bogoti večeras je stigla u Opatiju u hotel Navis.

Leonor_Espinosa_World%60s_Best_Female_Chef_2022__4_

Restoran Leo slovi kao jedan od najboljih kolumbijskih restorana, a vodič Condé Nast Gourmet Traveller uvrstio ga je među 100 najboljih u svijetu. Gospođa Espinoza je došla u Hrvatsku na poziv inicijative Mediterranean Women Chefs kojoj je intencija dati veću važnost mladim šeficama koje se još uvijek teško probijaju u našem patrijarhalnom društvu. Od gospođe Espinose smo doznali da njen restoran promovira lokalne namirnice i lokalnu kuhinju te bioraznolikost raznih područja Kolumbije.

Leonor_Espinosa_World%60s_Best_Female_Chef_2022__1_

Osvrnuvši se na međunarodno priznanje, nagradu za Najbolju svjetsku žensku šeficu kuhinje 2022, rekla nam je da je to samo dio njenog poslovnog puta i naravno veliko priznanje za dugogodišnji trud, ali za nju život ide dalje te ne staje na tome. Za hrvatsku kuhinju nam je rekla da je tih nekoliko dana koje provodi ovdje nedovoljno da proba sve što nudi naša bogata i raznolika kuhinja, ali ono što bi posebno istaknula da joj se jako sviđa, je način pripreme morskih namirnica.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...