Zbog izgradnje čvora Trinajstići od četvrtka zatvorena dionica autoceste od čvora Matulji do čvora Jurdani u smjeru Rupe

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 02.11.2022

wp-content/uploads/2021/05/zaobilaznica-matulji-2021.jpg

Ovakva regulacija trajat će tjedan dana, odnosno do sljedećeg četvrtka, 10. studenog.

Matulji - Na autocesti A7 zbog izvođenja radova na izgradnji čvora Trinajstići od četvrtka, 3. studenog, ponovno će za sav promet, ali ovaj puta u smjeru Rupe biti zatvorena dionica od čvora Matulji do čvora Jurdani. Promet će biti preusmjeren na državnu cestu D8. Ovakva regulacija trajat će tjedan dana, odnosno do sljedećeg četvrtka, 10. studenog.

Radovi će se izvoditi tijekom cijelog dana, kao i u noćnim satima. Ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni, radovi će biti završeni prije roka, odnosno za 5 dana.

Obilazni pravci su:
• iz smjera Pula/Opatija u smjeru GP Rupa: A8 – D8 – čvor Jurdani (A7);
• iz smjera Križišće/Rijeka u smjeru GP Rupa: čvor Matulji (A7) – D8 – čvor Jurdani (A7);
• iz smjera Opatije u smjeru GP Rupa: Opatija - D8 – čvor Jurdani (A7).

Kako je već naglašeno, na ovom dijelu autoceste nema zaustavnog traka, s toga u ovoj fazi radova nije moguće izvesti drugačiju regulaciju niti je zbog sigurnosti radove moguće izvoditi pod prometom.

U Hrvatskim autocestama su svjesni činjenice da ovakva regulacija prometa na ovom dijelu korisnicima otežava prometovanje. Međutim, kako su naglasili i zadnji put, radi se o izgradnji čvora koji će omogućiti bolju prometnu povezanost sjeverozapadnog dijela grada Rijeke i Općine Matulji s gradom Rijeka i autocestom A7 u svrhu gospodarskog razvoja, rasterećenja postojeće cestovne mreže te smanjenja gužvi u turističkoj sezoni.

Također naglašavaju da se radovi izvode punim intenzitetom kako bi izgradnja čvora bila gotova do Uskrsa.

Više sa portala torpedo.media ...