PGS o najavljenom prosvjedu „Sigurnost, a ne nasilje“: Protivljenje nasilju je ljudsko neotuđivo pravo

Autor: Marina Pauletić 06.02.2023

platak_ilustracije_2023__6_ Foto: ilustracija

Prosvjed će se održati ove srijede, 8. veljače u 18 sati.

Rijeka – Neviđeno divljaštvo na skijalištu Platak koje se dogodilo 29. siječnja i dalje podiže buru u javnosti. Incident je sa sobom na svjetlo dana „povukao“ brojna društvena pitanja od kojeg je ono o sigurnosti svih pojedinaca na javnom mjestu od najveće važnosti. Povodom toga Unija Kvarnera i podružnica Možemo! najavile su prosvjed „Sigurnost, a ne nasilje“ koji će se održati u srijedu, 8. veljače s početkom u 18 sati na Trgu 128. brigade Hrvatske Vojske. PGS ih u tome zdušno podržava, a izjavu Darija Vasilića, predsjednika PGS-a prenosimo u cijelosti.

„Prošlotjedni divljački napad na pripadnike HGSS i posjetitelje Platka koji su pretučenom pokušali pomoći još uvijek plijeni pažnju javnosti.

Utoliko je i najavljeni prosvjed na Trgu 128. riječke brigade Hrvatske vojske, u organizaciji Unije Kvarnera i podružnice Možemo! za Rijeku hvale vrijedan.

Primorsko goranski savez podsjeća da smo još u praskozorje stvaranja višestranačja izašli s plakatom koji je tada - sa sloganom „ZA ŽIVOT BEZ STRAHA“ – polučio izvanredan psihološki rezultat jer su se ljudi bojali i za vlastiti život. Taj je plakat i slogan bitno pridonio očuvanju mira i tolerancije u Rijeci pa i znatno šire.

Pod tim motom i danas se odvija djelatnost i aktivnosti Primorsko goranskog saveza i zato pozivamo sve ljude dobre volje, sve građane koji se protive nasilju i teroru kojem smo svakodnevno izloženi – bilo fizičkim, bilo verbalnim, bilo prikrivenim pritiscima – da se okupimo na prosvjedu na Trgu 128. brigade HV u srijedu, 8. veljače ove godine u 18 sati. Protivljenje nasilju i fizičkom obračunavanju s ljudima nema ni političkog ni bilo kakvog drugog predznaka. To je ljudsko neotuđivo pravo i zato je ovo javni poziv svima koji misle da se nasiljem ne rješava ništa da dođu i svojim glasom i nazočnošću pokažu da Hrvatska još uvijek živi i djeluje kao demokratska zemlja u kojoj se većina zalaže za vladavinu prava. To će biti i podrška onima koji su nedužni pretučeni i upozorenje budućim nasilnicima da su manjina kojoj glasno kažemo NE. ZA ŽIVOT BEZ STRAHA !“

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...