Odlične vijesti: Od jučer nema novooboljelih na području Primorsko-goranske županije

Odlične vijesti: Od jučer nema novooboljelih na području Primorsko-goranske županije

FOTO: Screenshot YouTube

Od jučer na području PGŽ nema novozaraženih koronavirusom

Rijeka – Niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom nije zabilježen na području Primorsko-goranske županije od jučer. Kako ističu stručnjaci, ova dobra vijest posljedica je discipliniranog poštivanja izolacijskih mjera, a niz aktualnih podataka o stanju borbe protiv širenja zaraze virusom COVID-19 na tiskovnoj konferenciji predstavili su župan Zlatko Komadina, ravnatelj NZZJZ Vladimir Mićović, županijska pročelnica za zdravstvo Đulija Malatestinić i načelnik PU Primorsko-goranske Tomislav Dizdar.

– Mogu vam priopćiti odlične vijesti, od jučer na području PGŽ nema novozaraženih, zahvalio bih se građanima naše županije na discipliniranom i odgovornom ponašanju zbog kojeg vam danas priopćavam ove dobra vijesti. Unatoč dobrim vijestima zdravstveni je sustav spreman za veći broj pacijenata, na početku je pressice rekao župan Komadina.

– Nemamo novooboljelih, još uvijek smo na brojci od 34 oboljela, obrađen je veliki broj uzoraka, 32 su još u obradi. Radi se opsežno i široko i traže se svi kontakti zaraženih, posebno se čuva zdravstveni sustav. U tijeku je 1278 zdravstvenih nadzora od kojih je 898 zatvoreno, ukupno je u našoj županiji obrađeno više od 500 uzoraka, kratko je izvijestio ravnatelj NZZJZ Vladimir Mićović.

– Iznimni se napori poduzimaju kako bi se osigurala dostatna količina zaštitne opreme vodeći računa o preporukama NZZJZ i WHO o racionalnom korištenju te iste opreme, izvijestila je županijska pročelnica za zdravstvo Đulija Malatestinić.

– Policija od samog početka sustavno i kontinuirano se nalazi među građanima na terenu i provodi nadzor mjera propisanih od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite, posebno odrađenih mjera samoizolacije. Ono što vam iz stanja na terenu mogu reći je da je sve manje kršitelja mjera i samoizolacije i ostalih mjera koje je propisao Stožer. Te brojke su u opadanju, nadamo se da će takve i ostati. Policija je konstantno na terenu diljem teritorija pod nadležnošću naše PU, kratko je rekao načelnik PU Primorsko-goranske Tomislav Dizdar.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!