ERSTE AD

Pogoršanje stanje u prometu u PGŽ: U tjedan dana broj nesreća porastao s 32 na 56

Od čak 56 prometnih nesreća prošloga tjedna, osam je s težim posljedicama. Jedna je osoba smrtno stradala

Rijeka – Broj nesreća na primorsko-goranskim cestama je u tjedan dana porastao s 32 na 56, od kojih ček osam težih, izvijestio je Boris Skeledžić, voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU PGŽ u programu Radio Rijeke. Navodi da je promet je sve gušći, a vozači se ponašaju preopušteno.

Od čak 56 prometnih nesreća prošloga tjedna, osam je s težim posljedicama. Jedna je osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći na A6 kod Svilna. Uzrok sudara je bila neprilagođena brzina, a posljedice su teže jer ni vozač ni suvozač nisu bili vezani pojasom zbog čega su ispali iz vozila. U čak tri nesreće sudjelovali su biciklisti: u Rubešima, na Vežici i na Zametu; a brzina njihove vožnje je također bila neprilagođena uvjetima na cesti. To je jedna od specifičnosti zadnjih nesreća.

Skeledžić je biciklistima poručio kako kaciga glavu čuva, pa je apelirao na sudionike u prometu da ih nose, a motociklistima za 22. svibnja najavio akciju pojačane kontrole vožnje i ispravnosti vozila s obzirom na to da lijepo vrijeme mami ljubitelje motora na vožnju.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }