Ivan Močinić prohodao nakon tretmana kiropraktike

Autor: Portal Torpedo 16.05.2023

ivan močinić učilište lovran manualna terapija Nogometaš Ivan Močinić prohodao nakon tretmana manualne terapije

Nakon tretmana kiropraktike kod ortopeda Kazimira Mileusnića, Ivan Močinić, trener omladinske škole NK Rijeka, uspio je prohodati bez bolova. Pročitajte kako se riješio mehaničke ozljede koljena i koliko mu je pomogao zahvat kiropraktičara.

Opatija - Nogometaš i trener Ivan Močinić na štakama je i u bolovima ušetao u prostorije Učilišta Lovran i tvrtke Ortosan medical wellness u Opatiji, a iz njih izašao s osmijehom na licu, doslovce trčeći i bez bolova.

Problemi s koljenom

- Stigao sam na štakama, a odlazim na svojim nogama. Već godinama imam problema s ozljedom koljena, koja se voli ponavljati. Na zadnjem treningu s mlađim kadetima omladinske škole nogometa NK „Rijeka“ obnovio sam staru ozljedu. Svojim igračima pokazivao sam vježbu – napravio sam unutarnju rotaciju nogom, koljeno je išlo prema van i ostalo je blokirano u tom položaju. Noga mi je ostala zgrčena i pri pokušaju da je izravnam osjetio sam veliku bol. Nekoliko dana nisam mogao stati na nogu, nisam mogao funkcionirati, voziti auto, hodati… Jedva sam dočekao ponedjeljak kako bi došao do doktora Mileusnića, koji me je već deset puta spasio iz ovakve situacije. Ne mogu vam opisati kakvo olakšanje osjetim nakon ovog tretmana. Doktor mi je u svega nekoliko sekundi, praktički jednim potezom riješio problem i doveo me u situaciju da ponovno mogu normalno funkcionirati. Moj problem pokušao sam riješiti i kirurškim zahvatom, napravio sam dvije artroskopije koljena, međutim, ozljeda se i dalje vraća. Na sreću imam blizu dr. Mileusnić koji me ovim svojim zahvatom spašava, otkrio je Močinić.

VIDEO

Tretman kod dr. Mileusnića

Kazimir Mileusnić, spec.ortopedije, voditelj je tečajeva i radionica Manualna terapija i kiropraktika i predavač na stručnim predmetima na programu Fizoterapeutski tehničar u ustanovi za obrazovanje odraslih - Učilištu Lovran, a na istom mjestu u sklopu tvrtke Ortosan medical wellness pruža svoje usluge.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a radno iskustvo iz područja ortopedije stekao u Klinici za ortopediju Lovran. Dr. Mileusnić posjeduje iskustvo liječenja bolesti koštano-mišićnog sustava Kiropraktikom – manualnom metodom fizikalne terapije od 1990. godine.

Mileusnić otkriva kako je kod Močinića riječ o klasičnom primjeru uklještenja koljena koji je izazvan hipermobilnim vanjskim meniskom.

- Radi se o mehaničkoj ozljedi pa je tako i način rješavanja takvog problema mehanički. Tehnika je to kojom se, uz nas ortopede, koriste i kiropraktičari. Zapravo posebnom tehnikom manipulacije učinili smo da blokirano koljeno postane pokretljivo i bezbolno. Nakon manipulacije Ivan je mogao odmah normalno hodati, čak i trčati i nema bolova, objasnio je Mileusnić.

Mehanička ozljeda koljena

Nakon tretmana je Močinić „otišao u ruke“ Jelene Vlaisavljević, magistre fizoterapije, koja je ustanovila da kod ovog mladog nogometnog trenera desna noga ima skraćene mišiće i rupturu kvadricepsa te mu predložila da odradi nekoliko fizioterapeutskih tretmana, odnosno tretmane manualnih tehnika kako bi se opustili i relaksirali mišići i smanjila bolnost i mogućnost ponovnog uklještenja koljena.

Kiropraktika kao rješenje

Dr. medicine Jelica Popić, ravnateljica ustanove za obrazovanje odraslih - Učilišta Lovran, koja djeluje u Opatiji, napominje kako je potražnja za kiropraktičarima i manualnim terapeutima na tržištu rada velika i u konstantnom rastu. Upravo zato u sklopu Učilišta Lovran nude tečajeve i radionice Manualna terapija i kiropraktika i program obrazovanja Fizioterapeutski tehničar, ali i čitav niz srodnih, medicinskih i wellness programa obrazovanja, kao primjerice onaj za Dentalnog aistenta, Wellness terapeuta, Wellness menadžera, Masera kupeljara, Masera… Mnogi od ovih programa dostupni su i na drugim lokacijama u Hrvatskoj, odnosno uz edukaciju u Opatiji, nastava se održava i u Zagrebu.

Ivan Močinić – od igrača do trenera

Ovaj nekoć mladi hrvatski nogometni reprezentativac, koji je navukao i dres A reprezentacije te s Nogometnim klubom „Rijeka“ u sezoni 2013./14. podigao Rabuzinovo sunce, već dulje vrijeme muči se s mehaničkom ozljedom koljena zbog koje je igračku karijeru zamijenio trenerskom.

Močinić je, naime, započeo raditi u Omladinskoj školi NK „Rijeka“ kao trener mlađih kadeta.

_____________________________________________________

- Koncept našeg Učilišta Lovran baziran je na dualnom sustavu obrazovanja, odnosno obrazovanju kroz teoriju i praksu na jednom mjestu. Drugim riječima u ovim našim prostorima u Opatiji polaznici programa i tečajeva uče teoriju i s našim nastavnicima/predavačima odrađuju praktični dio nastave na „pravim“ pacijentima, što naš čini jedinstvenima. Često se događa da primimo pacijenta, koji u našu tvrtku Ortosan medical wellness stigne po drugo mišljenje, na tretman kiropraktike ili na neki od manualnih zahvata, akupunkturu, fizikalnu terapiju i da onda u okviru Učilišta Lovran naši učenici imaju prilike, zajedno s stručnjacima, predavačima sudjelovati u pružanju takve usluge. Takav obrazovni proces, u kojem se uči u realnom okruženju, omogućava da naši učenici izlaze iz ustanove spremni za tržište rada, rekla je Popić i najavila upise na tečajeve i programe obrazovanja.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...