Morski prasac i Aura na ovogodišnjem Adventu u Rijeci

Autor: Nikola Cvjetović 27.11.2022

advent_morski_prasac_2022__5_

Ekipa iz Morskog prasca osigurala je veliku televiziju na kojoj će se moći pratiti današnja utakmica Vatrenih...

Rijeka - Morski prasac na Rijeka Adventu, Trg 128 brigade Hrvatske vojske, će u svojoj ponudi imati likere renomirane destilerije Aura iz Buzeta.

aura_meme_prasac

Tvrtka ‘Aura proizvodi’ bavi se proizvodnjom ekskluzivnih tradicionalnih proizvoda kao što su rakije i džemovi te ostali autohtoni proizvodi od samoniklog ljekovitog bilja te divljeg voća ubranog u ekološki čistom okolišu na obroncima Ćićarije daleko od cesta i naseljenih mjesta. Od početne proizvodnje za vlastite potrebe razvili su se u obiteljsku tvrtku koja prvenstveno vodi računa o kvaliteti svojih proizvoda bez ikakvih konzervansa i umjetnih sastojaka. Baza svih rakija je domaća kuhana rakija od dropa, kruške ili jabuke. Uz tradicionalnu bisku, medicu, teranino proizvode rakije od kadulje, drijena, rogača, masline i badema, divlje kruške, divlje jabuke, latica ruže, šipka, divljeg voća, peperminta, šljive, suhe smokve te travaricu, medimelu, gorki pelinkovac, rakiju biancu i moscato.

morski_prasac_aura__3_

Neizostavna je Biska extra koju proizvode jedini na tržištu, proizvedena je od pomno biranih listova bijele imele ubrane isključivo sa stabla jabuke pola godine namakanih u rakiji komovici te barikna rakija Millefrutti barrique – destilat polugodišnje maceriranog divljeg voća, dva puta destiliran te odležan tri godine u bariknim bačvama. Posebno mjesto u našoj proizvodnji zauzima Gin Karbun spravljen od žitnog destilata, borovice te 20 začina. Gin Karbun prolazi filtraciju kroz aktivni ugljen te ga nudi kao važnu komponentu kod posluživanja. Inspiriran je snagom posljednjih karbunara s Ćićarije, područja na kojemu rastu isključivo prirodni sastojci ključni za nastanak Gin Karbuna. Njihovi proizvodi mogu se pronaći u boljim vinotekama diljem Hrvatske, trgovinama delicija, renomiranim hotelskim kućama, vrhunskim restoranima te zračnim lukama, uz to imaju svoje trgovine u Istri koje se nalaze u Humu- najmanjem gradu na svijetu, Buzetu- gradu tartufa gdje se nalazi destilerija u kojoj se odvija i proizvodnja, Novigradu, Grožnjanu – gradu umjetnika, Poreču, Motovunu te Rovinju, a osim u Istri njihove trgovine su u Rijeci, u Vrbniku na otoku Krku te Splitu.

Proizvodi ‘AurA’ na tržištu su prepoznati kao vrhunski brend u koji je uloženo puno rada i neizmjerno velika količina ljubavi za svaki proizvod, stoga i njihov slogan potkrepljuje sve prethodno rečeno „RUKOM UBRANO, S LJUBAVLJU PRIPREMLJENO“.

Tvrtka Novi turizam d.o.o. će rakije Aura na Adventu u Rijeci predstaviti kroz promotivne cijene boca i degustacijsku čašicu 0,05l po cijeni od 20 kuna.

morski_prasac_aura__1_
Više sa portala torpedo.media ...