Programom osposobljavanja u Učilištu Lovran do vlastitog kozmetičkog salona

Autor: Portal Torpedo 05.09.2023

uciliste_lovran_-64510

Diplomirana ekonomistica Lorena Bagadur završila pet tečajeva u Učilištu Lovran - tečaj klasične masaže, cross-frictiona, plasma pen, hijaluron pena i kozmetičke njege lica - i najavila otvaranje svoje prakse.

Tečajem Kozmetičke njege lica do posla

Deset polaznica tečaja Kozmetičke njege lice u Učilištu Lovran u Opatiji svoje stručno osposobljavanje privodi kraju. Po završetku tečaja, nakon šest održanih modula, koji se održavaju dva puta tjedno tijekom tri mjeseca, ova će grupa biti spremna da na tržištu rada pruži svojim klijentima dodatnu uslugu, bilo u svojim salonima ljepote ili kod poslodavaca.

Natalia Jelenčić, voditeljica ovog „mladog“ programa obrazovanja s upisom u radnu knjižicu tečaja za kozmetičku njegu lica pri Učilištu Lovran, koji je prvi puta ponuđen 2021. godine, otkriva kako je interes za ovu vrstu stručnog osposobljavanja sve veći te kako godišnje program Kozmetičke njege lica završava 20-tak polaznika.

Dvije kozmetičke edukacije godišnje

Dva puta tijekom školske godine provodimo program obrazovanja Kozmetička njega lica, jedan u listopadu i drugi u proljeće. Riječ je o osposobljavanju kroz kojeg polaznici uče sve o kozmetičkoj njezi lica, od anatomije kože, proizvoda koje treba koristiti za određene tipove kože i uvježbavanja tehnika profesionalne kozmetičke njege lica i dekoltea, depilaciju nadusnica i uređivanje obrva. Uz teorijsko, dobiju i praktično znanje pa su odmah spremni za tržište rada – rekla je Jelenčić.
U prostorijama Učilišta Lovran deset polaznica tečaja svoje je novostečeno znanje vježbalo na modelima u realnom okruženju. Među njima je bila i diplomirana ekonomistica iz Hreljina Lorena Bagadur, koja trenutno radi kao maserka u Austriji.

VIDEO

Otvaranje kozmetičkog salona nakon edukacije

Kozmetička njega lica peti je program obrazovanja kojeg Lorena polazi u opatijskom učilištu. Završila je tečaj klasične masaže, cross-frictiona, plasma pen, hijaluron pena, sada polazi ovaj kozmetičke njege lica, a u planu je i tečaj kemijskih pilinga i dermapena.

uciliste_lovran_-27150 Lorena Bagadur

- Tražila sam program obrazovanja koji će mi se upisati u radnu knjižicu i tako saznala za ovaj u Učilištu Lovran. Krenula sam s klasičnom masažom, koja je bila moj osobni interes i izbor, a evo danas polazim već peti program. Izuzetno sam zadovoljna ponuđenim sadržajem, kvalitetom, ali i pristupom nastavnika i voditelja škole prema nama učenicima/polaznicima. Njihova raspoloživost, susretljivost, spremnost da pomognu u bilo kojem trenutku, pa čak i nakon završetka obrazovanja, nešto je što mi jako puno znači i daje sigurnost i hrabrost da nastavim učiti, raditi i ići ka svojem cilju. Trenutno radim sa sportašima u austrijskom Leobenu, a moj je cilj, kada završim sve navedene tečajeve, otvoriti svoju praksu u Hrvatskoj, rekla je Lorena Bagadur te podcrtala spremnost djelatnika ustanove za obrazovanje odraslih za otvorenu komunikaciju i potencijalnu suradnju.

Dentalni asistenti sve češće pružaju kozmetičke tretmane

uciliste_lovran_-12076 Lea Slovsa

Polaznica tečaja Kozmetičke njege lice Lea Slovsa upijala je sve poteze voditeljice Jelenčić. Ova mlada dentalna asistentica u Učilište Lovran prvi je puta stigla kako bi završila program obrazovanja za dentalnog asistenta. Potom se zaposlila u dentalnoj ordinaciji svog oca, a danas razmišlja i o otvaranju svog beauty salona.

- Oduvijek me zanima kozmetika, šminkanje, uređivanje noktiju pa sam se odlučila i za tečaj manikure i ovaj za kozmetičku njegu lica. Sviđa mi se princip rada i učenja. Moj je plan da nakon završetka osposobljavanja pronađem posao u toj branši, izučim zanat, a onda otvorim i svoj salon ljepote, kazala je Slovsa.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...