Vaučeri u Narodnom učilištu - Besplatno obrazovanje za odrasle!

Autor: Portal Poduckun 30.01.2023

narodno-uciliste-1

Vaučere prosječne vrijednosti 10.000 kuna mogu potražiti zaposlene i nezaposlene osobe, a dodjeljuju se za programe stjecanja digitalnih i zelenih vještina!

Rijeka - U današnjem svijetu globalni su događaji i previranja u svijetu rada, osobito ubrzani pandemijskom krizom, iskristalizirali činjenicu da jedino društvo znanja, odnosno društvo koje je spremno na stalne promjene i unaprijeđenja može odgovoriti izazovima neizvjesne, ali zasigurno drugačije budućnosti. Važnost i neophodna ulaganja u obrazovanje pojedinca, a onda i cijelog društva središte su interesa europske, pa tako i hrvatske obrazovne politike odraslih. Poslodavci i tržište rada traže zaposlenike koji imaju konkretna dodatna znanja i vještine pored osnovne kvalifikacije. Vaučeri u vrijednosti 300 milijuna kuna za besplatno obarzovanje su odlična vijest za sve koji su svjesni važnosti nadogradnje postojećih znanja u zanimanju i stjecanja dodatnih kvalifikacija.

Kome su vaučeri za obrazovanje namijenjeni?
Vaučere prosječne vrijednosti 10.000 kuna mogu potražiti zaposlene i nezaposlene osobe, a dodjeljuju se za programe stjecanja digitalnih i zelenih vještina! Na internetskoj stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje zatraži svoj vaučer već danas, a zamijeni ga za jedan od obrazovnih programa u Narodnom učilištu. Sustav besplatnog obrazovanja putem vaučera je pokrenut 1.4. 2022. a u našoj ustanovi smo do sada proveli obrazovne programe za 50-ak polaznika.

najveći interes je za sljedeće programe:

knjigovoda

1) Knjigovođa

Želite li promijeniti karijeru ili želite napredovati na radnom mjestu? Program knjigovođe je idealan za Vas!
Bilo da je riječ o malom ili srednjem poduzetniku, svi se oslanjaju na pouzdanog knjigovođu. Mada mnogi misli da su poslovi knjigovođe knjiženje, to baš i nije tako. Knjigovođa je poduzetniku od velike pomoći pri savjetima za drastično smanjenje troškova poslovanja i razumijevanje svoje financijske pozicije kako bi mogao donositi kvalitetne poslovne odluke. Knjigovođa također brine o poslovnim knjigama, a time osigurava poduzetniku dovoljno vremena za stvaranje daljnjih strategija poslovanja.

Imate li analitički karakter, odgovorna ste osoba koja vodi računa o detaljima i volite izazovne radne zadatke, ovaj program je za Vas.

digitalni_marketing

2) Internet marketing i brendiranje

Želite li steći nova digitalna znanja i marketinške vještine, tada je Internetski marketing i brendiranje program za Vas.

Vještine koje ćete steći programom :
• Upoznati se s internetskim marketingom za poboljšanje vlastitog posla
• Postaviti samostalno uspješnu marketinšku kampanju
• Poboljšati svoje poslovanje ili poslovanje tvrtke kroz digitalni marketing
• Biti u koraku s digitalnim vremenom
• Koristiti razne alate i strategije potrebne za brendiranje i vidljivost proizvoda i usluga
• Osmisliti i uspješno postaviti promotivnu kampanju koristeći razne alate
• Koristiti program Canva ( stvaranje vizualnih sadržaja, kao slika, videa…)
• Izraditi sadržaj za web stranice
• Marketing preko društvenih mreža
• Optimizacija web stranica
• Copywriting prodajnog i informativnog sadržaja

Alati koje ćete naučiti samostalno koristiti:
• Youtube za izradu video sadržaja
• Google Ads
• Google i Facebook marketing
• E-mail marketing
• TikTok marketing
• Instagram marketing

pexels-racunalo-kompjuter

3) Asistent za upravljanje projektima

Često vidimo samo krajnji rezultat nekog projekta, ali zaboravljamo da voditelj projekta to ne može sam. Da bi neki projekt bio napravljen kvalitetno, vrlo je važno da je uključen i asistent koji vodi potrebne pomoćne korake, izrađuje dokumentaciju, komunicira s članovima projektnog tima, projektnim partnerima i ostalim suradnicima te informira javnost o napretku i rezultatima projektnih aktivnosti. Naučite osnove o EU fondovima i pripremi projekta te kako asistirati voditelju projekta i biti njegova neophodna pomoć u administrativnim poslovima.

Kako osmisliti i napisati svoj projekt - to je u najkraćim crtama ono za što će vas osposobiti ovaj program kroz praktičnu nastavu i rad na konkretnim primjerima. Kroz ovaj obrazovni program možete razviti svoje već postojeće sposobnosti i vještine i postati neprocjenjivi član tima, a možete razviti i potpuno nove vještine koje će vam omogućiti da budete vrijedan suradnik voditelju projekta.

Više o ostalim programima u sustavu besplatnog obrazovanja na:
www.nar-uciliste.hr

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...