[FOTO] Odpatki civilizacije zaključili 7. izdanje Empeduja punk festivala

Autor: Nikola Cvjetović 14.08.2022

odpatki_civilizacije_empeduja_punk_festival_2022__15_

Kako je protekla prva festivalska večer provjerite OVDJE.

odpatki_civilizacije_empeduja_punk_festival_2022__2_

Rijeka - Sjajnim nastupom kultnog banda Odpatki civilizacije okončano je 7. izdanje Empeduja punk festivala koji se tijekom protekle dvije večeri održavao na plaži Bivio. Jedan od prvih hardcore punk bandova u Sloveniji i bivšoj Jugoslaviji pokazao je sinoć ekipi kako to rade prekaljeni veterani alter scene te kako nakon podulje pauze još uvijek imaju što za pokazati.

odpatki_civilizacije_empeduja_punk_festival_2022__7_

Podsjetimo, prvi počeci benda Odpatki civilizacije sežu u daleku 1982. godinu, a prvi nastup je zabilježen 1983. u Ljubljani, gdje su nakon dvije godine bili i predgrupa Exploitedu. Nakon dugo vremena odlučili su se za povratak na scenu te su poslije 36 godina zasvirali 1. travanja 2022. u klubu Gromka u Ljubljani, dok su riječki fanovi na svoje došli sinoć na plaži Bivio. Uz Slovenske veterane nasupili su bandovi Bible Thrower, Liquid SuperCharge i Crustalno Jasno čime je zaokruženo ovogodišnje izdanje festivala.

odpatki_civilizacije_empeduja_punk_festival_2022__15_

Jedan od najautentičnijih i najpoznatijih festivala ovakvog tipa u okruženju ima i svoju aktivističku notu te se u startu ograđuje od bilo kakvog oblika fašizma, nacizma, rasizma, seksizma, homofobije i svih sličnih gluposti s porukom da nipošto nisu dobrodošle na festival ili skraćeno - NAZI PUNKS F*CK OFF! Empeduja Punk festival je program u sklopu manifestacije Ljeto na Kantridi. Organizator je tvrtka Novi turizam d.o.o., a projekt se u potpunosti samofinancira.

Što su naši reporteri zabilježili na Biviju pogledajte u priloženoj fotogaleriji...

Odpatki civilizacije zaključili 7. izdanje Empeduja punk festivala