U Gradskom kazalištu lutaka ovoga tjedna tri termina predstave „Sretna kućica“

Autor: Marina Pauletić 20.09.2023

sretna_kucica_zlatko_vicic

Predstava nastaje prema istoimenoj nagrađivanoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas s ilustracijama Darka Macana.

Rijeka – U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka ovoga će se tjedna održati predstava „Sretna kućica“ u tri termina. Prvi je u petak, 22. rujna u 18 sati, dok su druga dva u subotu, 23. rujna u 11 i 18 sati.

Predstava za najmlađe „Sretna kućica“ autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz i u režiji Morane Dolenc nastaje prema istoimenoj nagrađivanoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas s ilustracijama Darka Macana, napisanoj prema intrigantnoj, istinitoj priči o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru još 1936., i to na poticaj samih seljana. Priča o toj, možda najmanjoj, knjižnici i čitaonici u Hrvatskoj, koja je posebnost u hrvatskim, pa i u europskim okvirima, dobiva i svoju lutkarsku inačicu te djeci jednostavno i razumljivo, pričom o emocijama, suživotu u životinjskom i biljnome svijetu, progovara o važnosti zajedništva i humanosti, o radu i ustrajnosti, koji uvijek donose plodove.

Ova mala putujuća predstava približava djeci svijet knjiga i važnost čitanja te ih oplemenjuje i uveseljava, baš kao što je i knjižnica, prava sretna kućica, oplemenjivala i olakšavala život na selu u vrijeme ekonomskih kriza, kako nekada tako i danas.
Predstavu izvodi Zlatko Vicić, namijenjena je uzrastu 3+, a traje 35 minuta.

Ulaznice se mogu kupiti online u webshopu GKL Rijeka (https://gkl-rijeka.mojekarte.hr/hr/all.html) te putem platforme Mojekarte.hr.

Rezervacija ulaznica moguća je na mail blagajne Kazališta: blagajna.gklri@gmail.com. Radno vrijeme Blagajne je sat vremena prije početka predstave na lokaciji izvedbe (Blaža Polića 3b).

Napomena: rezervirane ulaznice moraju se kupiti najkasnije 30 minuta prije početka izvedbe.

Cijena ulaznice: 4,00 eura / 30,14 kuna (Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK)

Riječko Gradsko kazalište lutaka ovoga tjedna gostuje na 56. Međunarodnom festivalu kazališta lutaka – PIF u Zagrebu o čemu više pročitajte ovdje.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...