Biciklistički klub Rijeka s mladim Lanom Marićem ponovno u vrhu regionalnog biciklizma

Autor: Marina Pauletić 09.07.2024

bk_rijeka_lan_maric

Uz lanjskog biciklističkog državnog prvaka do 13 godina, Lorisa Mokrovčaka, sastav Početnika čine nagrađivani Opatijac Val Milat, Lukas Miljković, Leon Vukelić i Jan Šipek Srakočić.

Rijeka - Prošlog vikenda u Sloveniji, u okolici Novog Mesta, održalo se najjače regionalno natjecanje mladih biciklista u regiji s preko 350 sudionika iz 16 zemalja, poznati „Kids Tour of Slovenia“ na kojemu je biciklistički klub Rijeka ostvario fantastičan rezultat s Lanom Marićem u kategoriji dječaka do 14 godina (U14) osvojivši 2. mjesto u sveukupnom poretku.

Mariću je pobjeda izmakla za dlaku! Kids Tour 2024 trajao je tri dana, od petka do nedjelje, a sastojao se od četiri etape: kronometra, brdske utrke, kriterija te cestovne utrke. Pobjeda u kronometru, 3. mjesto na brdskoj utrci, 4. mjesto na kriteriju i 3. mjesto na „kraljevskoj“ cestovnoj utrci voženoj zajedno s dječacima do 15 godina (U15), Marića su doveli do +16 sekundi zaostatka u ukupnom poretku i sveukupnog 2. mjesta na Kids Touru. Timski kolega Lukas Miljković, na svojoj prvoj etapnoj utrci, plasirao se na 15. mjestu čime je pokazao da i od njega možemo očekivati velike rezultate. Pobijedio je Slovenac Tim Olenik, a treći je bio Talijan Justin Mamaliga. Ovaj fantastičan rezultat BK Rijeke podsjeća na one, danas poznatog profesionalnog biciklista Frana Miholjevića te biciklističke zvijezde u usponu Leona Lukića i Luke Škare.

Novom Upravom, naslovnim sponzorom Fracasso, novim vizualnim identitetom, dresovima, karbonskim biciklima i trenerom Ivanom Jagičićem, biciklistički klub Rijeka početkom ove godine okrenuo je novu stranicu u svojoj bogatoj povijesti. Nakon lanjskih uspjeha na međunarodnoj i lokalnoj razini, niza naslova državnih prvaka u kategorijama Početnika i Kadeta, te proglašenjem kadetom godine Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke mladog Frana Pečnjaka, ulaganje kluba u mlade rezultiralo je u Hrvatskoj neviđenim okupljanjem šest mladih dječaka od 11 do 14 godina i njihovim uspjesima predvođenim Lanom Marićem koji je ove godine nanizao čak pet naslova državnog prvaka u različitim biciklističkim kategorijama (ciklokrosu, kronometru, „brdu“, „kriteriju“ i „cesti“), kao i niz pobjeda i top rezultata na utrkama u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz lanjskog biciklističkog državnog prvaka do 13 godina, Lorisa Mokrovčaka, sastav Početnika čine nagrađivani Opatijac Val Milat, Lukas Miljković, Leon Vukelić i Jan Šipek Srakočić.

Bicikliste BK Rijeke sada čeka ljetna stanka od utrka, ali ne i od treninga, pa će ljetne praznike provesti marljivo trenirajući za nastavak sezone koji slijedi 20. srpnja na velikoj nagradi općine Gorje (Slovenija), zatim kriterij utrci u Ilirskoj Bistrici te još jedne etapne utrke, austrijskog Alpe Adria Toura koji starta 15. kolovoza.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...