Miroslavu Krpanu nagrada za životno djelo, Zlatna kaciga Tomasu Hrvatinu i Đaniju Simčiću, ASK Kastavac zlatna plaketa i godišnja nagrada

Autor: Nikola Cvjetović 24.03.2024

Tomas_Hrvatin_-_Djani_Simcic__AK_Rijeka__snimio_M_Krpan Đani Simčić i Tomas Hrvatin

Nagrada za životno djelo pripala je Miroslavu Krpanu, sportskom djelatniku i novinaru za 50 godina rada i promocije hrvatskog auto i karting sporta.

Zagreb . Svečanim proglašenjem najuspješnijih sudionika automobilističkih i karting natjecanja u protekloj sezoni Hrvatski auto i karting savez obilježio je završetak prošlogodišnje automobilističke sezone. Na svečanosti u zagrebačkom hotelu Westin dodijeljene su nagrade i priznanja najboljim vozačima u protekloj sezoni, organizatorima natjecanja, višestrukim prvacima i ljudima koji su svojim dugogodišnjim radom doprinijeli razvoju automobilizma u našoj zemlji.

Tom je prilikom predsjednik HAKS-a Robert Markt čestitao pobjednicima prošlogodišnjih prvenstava najavljujući uzbudljivu narednu sezonu sa nekoliko noviteta.

wp-content/uploads/2019/01/miro-krpan-2018.jpgMiroslav Krpan

- Prošlogodišnja sezona još je jednom dokazala kako postoji velika emocija za auto i karting sport, a kada postoji emocija nju treba usmjeravati da naš sport u budućnosti bude još bolji. Truditi ćemo se ove godine natjecanja učiniti još zanimljivijima, ali i pristupačnijima za sve naše vozače. Uživamo u tome veliku podršku Svjetske automobilističke federacije FIA-e i to će biti vidljivo na svakom našem sljedećem koraku - istaknuo je tom prigodom Robert Markt.

U prvom dijelu svečanosti posebna je pažnja posvećena ženama u automobilizmu, a uz nagrade državnim prvacima posebna su priznanja primili Sanja Paradiž, trostruka prvakinja u konkurenciji vozačica Formule Driver, Dražen Krznarić i Loris Krbavac za više od 10 godina vrhunskih rezultata i doprinosu razvoju i promociji autocrossa te Domagoj Pereković za uspješno predstavljanje HAKS-a i ostvarene rezultate na natjecanjima bodovanim za PE na brdskim stazama, kao i Vito Ćoza te Leon Zelenko za iznimmne rezultate ostvarene na međunarodnim natjecanjima u kartingu.

Priznanje Upravnog odbora dodijeljeno je slovenskom automobilističkom savezu AŠ2005 i njenim članicama za pomoć prilikom organizacije WRC Croatia rally-a, Auto klubu Buzet za uspješnu organizaciju natjecanja bodovanog za Prvenstvo Europe na brdskim stazama te Auto klubu Delta za uspješnu organizaciju natjecanja bodovanog ta FIA European rally trophy.

Zlatne plakete za trostruki naslov najboljih organizatora discipline primili su ASK Kastavac (utrke na kružnim stazama), AK Ozalj (autocross) te AK Poreč Motorsport (kronometar vožnje). Najbolji organizatori u prošlog sezoni po disciplinama bili su AKK Podravina Koprivnica (karting), ASK Kastavac (utrke na kružnim stazama), AK Mihovil (utrke na brdskim stazama), AK Delta Sport (rally), AKOK Skok racing 1993 (autocross), AK Ragusa Racing (autoslalom), AK Poreč Motorsport (kronometar utrke), AK Klek (formula driver) te AK Slavonija (utrke ubrzanja).

Uz dobitnike nagrada po disciplinama i državne prvake, posebne nagrade dodijeljene su i najuspješnijim automobilistima u protekloj sezoni, a to su Šimun Borovčak, najuspješniji junior u kartingu, Leon Zelenko najuspješniji senior te David Haluza kao najuspješniji ‘rookie’. Među automobilistima najuspješniji junior je Matej Radovanović, automobilist Vjekoslav Čičko, a automobilistica Erika Marija Kušić.

haks_nagrade_2024

Zlatnim volanom za tri uzastopna naslova u autoslalomu nagrađen su Filip Agić, te Kristijan Fičor koji je isti uspjeh ostvario u kronometar vožnjama, a zlatne kacige pripale su kartingašima Kristijanu Habulinu i Tomislavu Škvariću te relijašima Tomasu Hrvatinu i Đaniju Simčiću. Dijamantnu kacigu dobio je Nenad Lončarić koji je naslove državnih prvaka u reliju osvajao čak 14 puta.

Nagrada za životno djelo pripala je Miroslavu Krpanu, sportskom djelatniku i novinaru za 50 godina rada i promocije hrvatskog auto i karting sporta.

Najbolji karting klub u Hrvatskoj u 2023. godini bio je KK Koprivnica, na kružnim stazama najbolji su bili članovi SIB Osijeka, a na brdskim automobilisti Dubrovnik Racinga. U konkurenciji rally vozača naslov momčadskog prvaka pripao je članovima Auto kluba Zagorje, a u autocrossu Auto klubu Ozalj. Među autoslalomašima najbolji su bili automobilisti zagrebačke Zanatlije, u utrkama ubrzanja (street race) velikogorički VG Retro Team, u kronometar vožnjama vozači pazinskog Istra Racing teama, a u Formuli driver vozači Auto kluba Pula-Rovinj.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...