[VIDEO/FOTO] Sjajan derbi na Rujevici: Dinamo dvaput vodio, Mitrović u 88. spasio Rijeku

Autor: Portal Poduckun 12.11.2023

nk_rijeka_lindon_selahi_strijelac_dinamo__3_

Uskoro opširnije, a veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku...

Rijeka - Nogometaši Rijeke i Dinama su u ludom derbiju 15. kola SuperSport HNL-a odigrali 2:2 na Rujevici. Nogometaši Dinama poveli su u 41. minuti golom Darija Špikića da bi se Rijeka vratila preko Lindona Selahija u 53. minuti. Dinamo je ponovno poveo u 83. minuti golom Dine Perića, a bod Rijeci donio je Matej Mitrović dvije minute prije kraja.

Rijeka je otvorila utakmicu akcijom Pašalića i Fruka koja nije dala rezultata, Dinamo je odgovorio ubačajem Kulenovića kojeg je, uz manje probleme, uhvatio Labrović. U devetoj minuti Baturina je ubacio iz slobodnog udarca, Perković je ostao sam na drugoj vratnici, a udarac glavom otišao je pored gola. Četiri minute kasnije Špikić je pucao s 18 metara, Labrović je bio siguran. Nakon izgubljene lopte, Kulenović se našao u dobroj situaciji na 17 metara, ali Labrović je ponovo dobro reagirao.

armada_derbi_2023_dinamo_rijeka

Nova prilika za modre u 14. minuti. Goda je skrenuo jedan ubačaj, Labrović uspio obraniti i blokirati pokušaj Kanenka. Nakon kornera, Perković je gurnuo za Ademija koji je imao dvije odlične situacije pred golom Rijeke, ali Labrović je sjajno reagirao. Uslijedila su dva pokušaja Pašalića, onaj u 21. minti s 18 metara otišao je malo iznad grede. U 31. minuti Selahi je gurnuo za Smolčića koji je ostavio za Fruka na 16 metara, ali udarac je na putu prema golu pogodio Smolčića. Dinamo je poveo u 41. minuti. Ademi je gurnuo za Špikića koji se sjurio sam prema golu Rijeke. Špikić je pokušao proigrati u sredinu, lopta mu se vratila natrag odbivši se od Gode i Špikić je pogodio praznu mrežu – 0:1.

Dinamo je prvi prijetio u nastavku. Kulenović je pobjegao i snažno pucao s desne strane, Labrović je uhvatio udarac. Rijeka je sjajnu priliku propustila u 48. minuti. Ivanović je ubacio s desne strane, Janković je odlično pucao, a Zagorac odbio. Pjaca je iz blizine pucao glavom, ali lopta je otišla pored gola, a malo je nedostajalo da je Ivanović gurne u praznu mrežu.

Pritisak se isplatio, u 53. minuti Fruk je ubacio iz slobodnog udarca, Selahi poentirao glavom – 1:1! U 61. minuti Janković je proigrao Pjacu koji je snažno pucao lijevom nogomet, ali Zagorac je bio spreman. U 71. minuti Pjaca je sjajno izbacio Ivanovića koji je napravio sve, uspio dobiti duel, ali udarac je otišao daleko od gola. Šest minuta kasnije Pašalić je potegnuo s 25 metara, Zagorac je efektnom obranom sačuvao mrežu. I onda je uslijedila luda završnica. U 81. minuti, nakon ubačaja iz kornera, Labrović je prvi udarac Kulenovića sjajno obranio, Perić je odbijanac pospremio u mrežu – 1:2. I kada se činilo da bi modri mogli otići s Rujevice s tri boda, u 88. minuti Čabraja i Pjaca brzo su izveli slobodan udarac, Čabraja je ubacio, a Mitrović sjajno poentirao za konačnih 2:2.

Uskoro opširnije, a veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku...

VIDEO

pocket icon

Derbi Rijeka Dinamo

Više sa portala torpedo.media ...