Startup inkubator Rijeka traži svoju jedanaestu generaciju korisnika

Startup inkubator namijenjen je osobama koje posjeduju znanja i ideje iz područja industrijskog dizajna, različitih znanstvenih i stručnih područja, informacijskih tehnologija, računalnih aplikacija i dr

Rijeka – U Informativnom centru Grada Rijeke održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen javni poziv za ulazak u Startup inkubator Rijeka.

Javni poziv za ulazak jedanaeste generacije korisnika u Startup inkubator bit će otvoren u razdoblju od 9. rujna do 20. listopada 2019. godine. Nova generacija počinje s radom 28.10.2019. godine.

Startup inkubator namijenjen je osobama koje posjeduju znanja i ideje iz područja industrijskog dizajna, različitih znanstvenih i stručnih područja, informacijskih tehnologija, računalnih aplikacija i dr..

Prijave se provode radi ocjene poslovnih ideja timova kojima će Startup inkubator pružiti podršku u razradi poslovne ideje, njenoj komercijalizaciji i pristupu izvorima financiranja.

Startup inkubator Rijeka svojim timovima kroz osmomjesečni individualiziraniprogram omogućuje besplatan radni prostor s pristupom brzom internetu u trajanju od godine dana, mentorsku podršku u razradi poslovne ideje (preko 30 mentora koji pokrivaju razna područja – IT, produkt dizajn, marketing, pravo, računovodstvo i porezi itd.) 30 -ak predavanja i radionica pomno pripremljenih kako bi se timovima omogućio brzi izlazak na tržište, tehničku pomoć u izradi, validaciji i implementaciji poslovnog plana, izradu prototipa za inovativne koncepte s komercijalnim potencijalom, kontakt s potencijalnim investitorima, sudjelovanje na nacionalnim i međunarodnim start up događajima te novčane nagrade za najbolja 3 tima.

Za sve kojima je potrebna pomoć oko provjere ideja i sastavljanja prijave bit će održana radionica na temu „Kako do ideje i prijave za Startup?“ i to u dva termina: 20. rujna 2019. godine (petak) te 17. listopada 2019. godine (četvrtak) u Startup inkubatoru s početkom u 18:00 sati.

Više o Javnom pozivu i predavanjima na web stranici Startup Inkubatora Rijeka i društvenim mrežama – Facebook profilu.

O prednostima ulaska u Startup inkubator Rijeka govorili su Jana Sertić, pročelnica Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke, Dario Zorić, direktor Riječke razvojne agencije PORIN d.o.o. i Neven Vorkapić, tim „Kapela Distilling Company“ pobjednik 10. generacije Startup inkubatora Rijeka.

„Mnogi timovi uđu u Startup inkubator, a da nisu svjesni svih mogućnosti koje im se nude, koliko to sve znači, koliko to košta i vremena i novca u stvarnom svijetu. Vedran i ja smo u već bili u nekim godinama gdje smo prošli dosta stvari u životu i naučili popriličan broj bolnih lekcija. Međutim, kad pogledam unatrag zadnjih godinu dana, opet smo toliko toga pronašli za sebe u inkubatoru. Jest da smo se svojski potrudili, na kraju i osvojili nagradu za Startup godine, ali znam da smo mogli još bolje iskoristiti tu sve što se nudilo.

U potpunosti podržavam ovaj program i preporučujem da se prijavite bez imalo razmišljanja, no uz bitnu napomenu – ne dopustite si da vam novac bude motivacija! Novac je samo šećer na kraju uspješnog i temeljitog rada“, kazao je Neven Vorkapić Tim Kapela Distilling Company – Projekt urbane destilerije jakih alkoholnih pića.

U Startup inkubatoru Rijeka je do sada boravilo deset generacija korisnika te je svoje ideje razvijalo 149 timova, odnosno 383 korisnika, koje je mentoriralo više od 35 mentora iz različitih područja (marketing, dizajn, intelektualno vlasništvo, pravo, razvoj poslovnog modela, financiranje projekta, računovodstvo malih i srednjih poduzetnika, komercijalizacija inovacija, poslovne komunikacije, 3D print i dr.).

Poziv za ulazak jedanaeste generacije korisnika u Startup Inkubator Rijeka

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!