VIDEO Članica upravnog odbora JGL grupe Marina Pulišić: U ovom kraju se može najljepše živjeti i raditi

Sviđa mi se jedna nepterećenost, sviđa mi se ta neka ležernost koja je prisutna, naročito kad je usporedite s dinamikom i tom užurbanošću u centru, u Zagrebu. Lijepo je uvijek vratiti se u Rijeku, tu je puno mirnije i tu se može puno ljepše živjeti i nekako balansirano živjeti i raditi, zaključuje Pulišić. Prilog je realiziran u sklopu projekta Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije ‘Move to PGŽ!’

Rijeka – JGL, odnosno Jadran galenski laboratorij spada među najuspješnije hrvatske gospodarske priče. Farmaceutska kompanija sa sjedištem u Svilnom kraj Rijeke u prvom polugodištu 2019. godine oborila je sve rekorde i ostvarila najbolje polugodišnje rezultate u povijesti s ukupnim konsolidiranim prihodima od 406 milijuna kuna i rastom od 15 posto. Od prvih dana dio te priče je Marina Pulišić, danas članica Upravnog odbora JGL Grupe koja broji oko 950 zaposlenika u Hrvatskoj i svijetu.

– JGL je farmaceutska tvrtka. Osnovana je 1991. godine kao prvo privatno farmaceutsko dioničko društvo u Hrvatskoj. Krenuli smo praktički od malog laboratorija i sad smo stasali u internacionalnu tvrtku s velikom paletom proizvoda. Imamo u našem portfelju 160 brendova, sve skupa 600 ključnih proizvoda u jako puno oblika i varijacija. Mi smo pretežito izvozna tvrtka, više od 70 posto naše prodaje je izvoz. Poslujemo, bilo preko vlastitih operacija ili preko partnera, na ukupno 50 tržišta svijeta, kaže Pulišić.

Rođena u Đakovu, u Rijeku je stigla nakon završenog Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u drugoj polovici osamdesetih godina, a nakon rada u ljekarni pridružila se laboratoriju iz kojeg je kasnije izrastao JGL.

– Farmacija je jedno jako lijepo interdisciplinarno područje koje nudi puno mogućnosti zaposlenja, međutim rijetko tko se u svojoj karijeri uspije realizirati u više aspekata. Ja sam počela kao farmaceut u ljekarni i nakon položenog pripravničkog ispita sam odmah dobila posao u laboratoriju. To je zapravo bilo jako važno i ključno za razvoj laboratorija u onim vremenima kad smo mi tek počinjali i kad smo postavljali temelje današnje tvrtke. Mogu reći da su neke receptura još uvijek iz onog vremena, dakle i vrijeme ih je potvrdilo, a uspjeli smo na temeljima malog laboratorija stvoriti jednu pravu, veliku, internacionalnu tvrtku, objašnjava Pulišić.

Iako je posao vodi diljem Hrvatske i svijeta, uvijek se rado vraća u Rijeku i na Kvarner.

– Sviđa mi se jedna nepterećenost, sviđa mi se ta neka ležernost koja je prisutna, naročito kad je usporedite s dinamikom i tom užurbanošću u centru, u Zagrebu. Lijepo je uvijek vratiti se u Rijeku, tu je puno mirnije i tu se može puno ljepše živjeti i nekako balansirano živjeti i raditi, zaključuje Pulišić.

Razgovor s Marinom Pulišić dio je projekta Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije ‘Move to PGŽ!’ u sklopu kojeg je realizirano dvanaest razgovora s ljudima iz različitih aspekata javnog i gospodarskog života županije, s ciljem promocije njenih prednosti. Više o projektu pronađite na stranicama prigoda.hr!

Pogledajte više priloga projekta ‘Move to PGŽ!’:

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!