[VIDEO] Udruga Hepatos najavila obilježavanje Europskog tjedna testiranja na hepatitis i HIV te Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Europski tjedan testiranja pokrenut je 2013. godine radi osvještavanja važnosti testiranja na hepatitis i HIV među onima u visokom riziku od zaraze, kazala je Aleksandra Marković, predsjednica udruge Hepatos Rijeka, dodajući kako u ovoj inicijativi sudjeluje preko 500 organizacija iz preko 50 zemalja Europe.

Rijeka – Danas je održana konferencija za medije povodom aktivnosti obilježavanja Europskog tjedna testiranja na hepatitis i HIV, Mjesec borbe protiv ovisnosti i Svjetskog dana HIV-a, u organizaciji udruge Hepatos Rijeka.

-I ove godine, već tradicionalno, udruga „HEPATOS RIJEKA„ obilježit će Europski tjedan testiranja na hepatitis i HIV, Mjesec borbe protiv ovisnosti i Svjetski dan HIV/AIDS-a i to aktivnostima u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Odjelom epidemiologije, Odjelom za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti, KBC-om Rijeka, Klinikom za internu medicinu i Predstojnikom prof.dr.sc. Davorom Štimcem, dr.med., spec. interne medicine – gastroenterolog, te udrugama CroMSIC Rijeka i ESN Rijeka, istaknuli su iz Udruge.

-Od 22. do 29. studenog obilježava se Europski tjedan testiranja na hepatitis i HIV i udruga Hepatos tradicionalno obilježava taj tjedan, kao i Mjesec borbe protiv ovisnosti I Svjetski dan HIV/AIDS-a. Europski tjedan testiranja pokrenut je 2013. godine radi osvještavanja važnosti testiranja na hepatitis i HIV među onima u visokom riziku od zaraze, kazala je Aleksandra Marković, predsjednica udruge Hepatos Rijeka, dodajući kako u ovoj inicijativi sudjeluje preko 500 organizacija iz preko 50 zemalja Europe.

Poslušajte u nastavku detalje o aktivnostima, koje su na današnjoj konferenciji, uz Aleksandru Marković, iznijeli i Renato Prnjak, Davro Štimac i Tanja Staraj Bajčić.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }