FOTO Deseta generacija koristinika Start-up inkubatora Rijeka prezentirala svoje projekte

Timovi desete generacije Start-up inkubatora predstavili su šest novih projekata i poslovnih strategija koje se temelje na poslovanju putem suvremenih digitalnih tehnologija, a kojih su kroz proteklih osam mjeseci razvijali uz pomoć mentora, partnera i obrazovanih stručnjaka.

Rijeka – U Proizvodnom parku Torpedo na Mlaci održan je Demo dan na kojem su korisnici Start-up inkubatora Rijeka prikazali svoje poslovne planove i projekte.

Timovi desete generacije Start-up inkubatora predstavili su šest novih projekata i poslovnih strategija koje se temelje na poslovanju putem suvremenih digitalnih tehnologija, a kojih su kroz proteklih osam mjeseci razvijali uz pomoć mentora, partnera i obrazovanih stručnjaka.

Događaju je nazočio i zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović koji je start-up timovima poželio mnogo uspjeha u budućem razvijanju tvrtke, kazavši kako Grad Rijeka svojim poduzetničkim programima podržava riječke inovatore i ulaže u poduzetničku infrastrukturu. Filipović je spomenuo kako je čak 97% sredstava koje je uloženo u uređenje Proizvodnog parka Torpedo pristiglo iz EU fondova, te kako Rijeka vodi na listi povučenog europskog novca među jedinicama lokalne samouprave u šest godina hrvatskog članstva u EU. Direktor Riječke razvojne agencije Porin Dario Zorić kazao je kako će najbolji timovi po prvi puta biti novčano nagrađeni, pozdravivši stotinjak sudionika Demo dana iz osam europskih zemalja.

U izlagačkom dijelu predstavljene su nove poslovne ideje koje će timovi pokušati realizirati u narednom periodu – kuhinja s platformom za naručivanje uravnoteženih i nutritivno vrijednih obroka (Bokun), projekt pokretne veterinarske ambulante smještene u vozilu, projekt dizajniranja personaliziranih, mobilnih, samoodrživih kućica (House to go), platforma za povezivanje glazbenika i bendova (Jammeet), projekt urbane destilerije jakih alkoholnih pića (Kapela Distilling Company) te razvojni projekt za komercijalni probiotik za pčele (ZUS BeeOtics).

Uz izlaganja projekata, okupljenima je prezentaciju održala Boguslawa Cimoszko Skowronski iz MIT Enterprise Forum CEE-a na temu razvoja inovacijskog ekosustava, a održana je i panel rasprava o krupnom investiranju u start-up tvrtke u kojoj su sudjelovali predstavnici domaćih i međunarodnih ‘hedge fondova’.

10. generacija korisnika Startup inkubatora kroz proteklih je osam mjeseci sudjelovala na nizu radionica i predavanja koje su polaznicima omogućile da svoje inicijalne ideje oblikuju u skladu sa zahtjevima tržišta i suvremenog poslovanja. Uz to, timovima je na raspolaganju bila i mentorska mreža od preko 35 stručnjaka. Usluge Startup Inkubatora Rijeka do danas je koristilo 149 timova, odnosno 383 korisnika.

Više informacija o STARTUP inkubatoru Rijeka možete pronaći na njihovim web stranicama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }