Mia Negovetić i Maratonovih 11 oduševili publiku na Trsatskoj gradini

Mia Negovetić i Maratonovih 11 oduševili publiku na Trsatskoj gradini

FOTO: Foto Kurti

Rijeka – Jučer je u sklopu Ljeta na Gradini izvedeno zabavno glazbeno scensko djelo Maratonovih 11 s Mijom Negovetić u ulozi Babe Đemfiks, ali i Bejbi Đemfiks. Pedesetak polaznika Studija Maraton vratili su se u čudnu povijest i trenutak rođenja Bejbi Đemfiks, dok još nije postala Baba. Mnoštvo neobičnih spojeva ljudi i događaja u imaginarnom povijesnom razdoblju otkrili su publici njezin čudan unutarnji svijet. Publika je svjedočila potpunoj preobrazbi uzrokovanoj ljubavnim i životnim doživljajima, a sve u znaku izvrsnih glazbenih izvedbi u pratnji Maraton banda i Čička Muzička.

Mnoštvo posjetitelja uživalo je u brojnim poznatim hitovima, za ovu priliku prilagođenima neobičnoj priči o Babi Đemfiks, što je publika nagradila dugim aplauzima. Publiku je razveselila gošća mjuzikla – Vanessa Jakač, harmonikašica koja je šarenilu izvedbe dodala posebnu notu. Zidine Trsatske gradine bile su izvrsna kulisa za stvaranje posebnog doživljaja pa se može reći kako je i sama Gradina odigrala jednu od glavnih uloga.

Ovu jedinstvenu glazbeno – scensku priču kreirali su autor scenarija Olja Dešić, koji je bio i u ulozi režisera, Olivera Baljak koja je pripremala mlade glumce te koreografkinja Martina Hrlić Rogić, dok je kostimografiju i scenografiju dizajnirala i izradila Altea Perić koja je bila zadužena i za šminku.

Završna produkcija polaznika Studija Maraton još je jednom dokazala kako im kreativnosti ne nedostaje, a kada se u jednoj večeri spoji toliko glazbenih i glumačkih talenata, zabava je bila jedina opcija.

Ovog će vikenda Gradina doživjeti novu transformaciju i biti domaćin dvodnevne modne manifestacije CITY 45 20 koja se održava 13. i 14. srpnja. Posjetitelje očekuju zanimljiv SUNSET EDITION i KID’S EDITION modne revije na vrhu grada, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.