”Live@Jazz corner“ – Generacija XXL ove subote u Novigradu

Riječ je o slikovitom, vrlo akustičnom ambijentu malog mediteranskog trga nadomak mora, dijelom omeđenom i povijesnim gradskim zidinama,  kojeg je legendarni jazz glazbenik Boško Petrović za života prozvao „Jazz Corner of Istria“, te ovdje rado i nastupao.

Novigrad – U okviru glazbenog ciklusa pod nazivom Live@Jazz corner u subotu 28. srpnja u Novigradskom Prolazu Boška Petrovića nastupit će zagrebački rock sastav Generacija XXL. Riječ je o četvorici iskusknih glazbenika, koji, moglo bi se reći, zajedno sviraju oduvijek. Točnije, velik dio benda svirao je zajedno još u osnovnoj školi, da bi se onda ponovno našli nakon 40 godina i osnovali bend. Dotad su svirali po raznim bendovima i čitavom svijetu, a sad ovi momci iz Trnja rokaju za čisto svoj gušt. Na njihovom repertoaru nalazi se rock od 60-ih naovamo i to raznih stilova (od Franza Ferdinanda i REM-a do Queena, Stonesa i Beatlesa pa INXS-a, Boba Marleyja i Beach Boysa).

Live@Jazz corner naziv je ljetnog ciklusa koncerata namijenjenih pravim glazbenim sladokuscima! Zajednička poveznica tog ciklusa je mjesto održavanja. Riječ je o slikovitom, vrlo akustičnom ambijentu malog mediteranskog trga nadomak mora, dijelom omeđenom i povijesnim gradskim zidinama,  kojeg je legendarni jazz glazbenik Boško Petrović za života prozvao „Jazz Corner of Istria“, te ovdje rado i nastupao.

Prostor je stoga posthumno dobio naziv po ovom iznimnom jazz glazbeniku, te velikom prijatelju Novigrada. Formalnoga naziva „Prolaz Boška Petrovića“, a neformalno „Jazz corner of Istria“, postao je tako mjestom glazbenih susreta vrhunskih istarskih, hrvatskih pa i svjetskih glazbenika s ovdašnjom publikom.

„Jazz corner of Istria“ u nekoliko navrata tijekom ljetnih mjeseci ugošćuje tako koncerte na tragu jazza i drugih bliskih glazbenih pravaca, koji se uklapaju u atmosferu ovog živopisnog trgića. Koncert pod zvjezdanim nebom, kvalitetni glazbenici u bliskom kontaktu s publikom, mediteranski ugođaj i prisna atmosfera, neki su od atributa koji će vam zasigurno priuštiti nezaboravne glazbene večeri u Novigradu! I ne manje važno – ulaz na sve koncerte je besplatan!

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!